Катерина Гандзюк допомагала 5-му батальйону УДА, в якому служили її майбутні вбивці, про що повідомляє Цензор.НЕТ, посилаючись на слова батька активістки Віктора Гандзюк.

Як він розповів, його дочка збирала кошти на протез Володимиру Васяновичу, на якому він згодом з'явився її вбивати. Крім цього, він заявив, що передбачуваний організатор вбивства Сергій Торбін (бойовий позивний Опер) був знайомий з Катериною і зустрічався з нею в Херсоні, не раз отримував від неї допомогу.

Віктор повідомив: "Потім, на суді, виконавці брехали, ніби думали, що вбивають проросійську чиновницю... Правда, не за ідею, за гроші... А Опер заявив упереміш з матом, що його просто обмовили, і він вперше чує про...

Знаю, за кілька днів до нападу була телефонна розмова між одним з виконавців і Опером:

Популярні новини зараз
Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Виконавець: Опер, вона ж своя...

Опер: Похер...".

Згодом копи повідомили, що напад на Гандзюк організував ветеран АТО, який використовував своїх товаришів по службі. 31 липня 2018 року на радника херсонського міського голови та в. о. керуючого справами виконавчого комітету Катерину Гандзюк напали біля під'їзду її будинку із застосуванням сірчаної кислоти.

Арсен Аваков пізніше заявив, що підозрюваний у замаху на вбивство Гандзюк затриманий поліцією, після чого через деякий час народний депутат Антон Геращенко повідомив деякі деталі. Зокрема, що підозрюваним є раніше судимий Новіков Микола Миколайович з Херсона, 1978 року народження, а потім 22 серпня його відпустили з-під варти.

Через деякий час Гандзюк померла в лікарні.

6 листопада Верховна Рада затвердила створення Тимчасової слідчої комісії перевірки відомостей та проведення розслідувань щодо нападів на громадських активістів, у тому числі Катерину Гандзюк.

Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що по даній справі оголошено підозру чоловіку з прізвищем Левін, раніше судимому. Також він зазначив, що підозрюваний, за версією слідства, являє собою ключову фігуру у вчиненні злочину. Щодо замовника вбивства, генеральний прокурор стверджує, що у слідства є кілька версій з конкретними особами, однак назвати прізвища підозрюваних він пообіцяв лише після того, як буде підготовлено та оголошено підозру.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що Юлія Тимошенко заявила про своє рішення балотуватися в президенти України.

Як повідомляв портал "Знай.uа": одночасно зі стартом передвиборчої кампанії, кандидати почали годувати українців обіцянками, особливе місце серед яких відведено Криму.

Також "Знай.uа" писав, що окупанти призначили "керівниками адміністрацій" кілька нових прихильників.