День студента (Тетянин день)

Тетянин день – це одночасно і християнське, і народне свято, яке відзначають за григоріанським календарем 25 січня, а також вважається одним з днів студента. День назвали на честь святої Тетяни. Вона була християнською мученицею, жила в Римі, коли правив імператор Олександр Северус. Свята Тетяна вважається покровителькою для студентів, тому їй ставлять свічки, щоб бути успішними в навчанні.

День чоловіка в Ісландії

В цей день в древньоісландскому календарі починається місяць Торі, який дуже суворий і раніше було багато звичаїв, хто задобрить місяць з подружжя, але зазвичай це був чоловік. Господар будинку вставав рано вранці і стрибав в одній штанині на одній нозі навколо садиби вітаючи місяць співаючи. Але зараз так ніхто не робить, тому це просто день, коли чоловіча частина населення отримує від своїх дружин більше уваги, а іноді і подарунки.

День народження Роберта Бернса у Великобританії

Цей день дуже широко відзначають в Шотландії, так як жителі пишаються своїм співвітчизником. Але свято відзначають і в різних областях Британії. Цей день відзначають у формі вечері, для якої є певний сценарій. Починається все віршами, сценічними дійствами, піснями і танцями. Свято відзначають гучно і широко, тому що Бернса вважають в Шотландії символом нації і шанують відповідно.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Торраблоут в Ісландії

Свято вперше згадується в рукописах ХХІІІ століття, однак свято вважають дуже давнім. Офіційно його почали відзначати тільки в 1960 році. Зараз цей день – це символ повернення до національних коренів і своєрідна данина своєму минулому, тому весь місяць їдять національну їжу.

Православні свята:

  • Тетянин день день пресвятої мучениці Тетяни, яка постраждала за віру.
  • Святителя Сави, архієпископа Сербського.
  • Пісний день.

Бабин кут

Цей день називався так на честь місця біля печі, де господині проводили найбільше часу і заодно тут знаходилися предмети домашнього начиння. Іноді це місце називали «сонечком». Сьогодні старша господиня, яку називали большухою, пекла коровай, який символізував сонце, діставала з печі, давала йому охолонути і потім ділила так, щоб кожному члену сім'ї дістався шматочок.

Іменини в цей день

Галактіон, Ілько, Макар, Пахом, Петро, Сава, Тетяна

Як раніше повідомляв Знай.иа, дізнатися про свою долю на цьому тижні для всіх знаків Зодіаку можна в нашому тижневому гороскопі.

Напоминаем, пити чай або каву не виймаючи ложечку з чашки вважається поганим тоном. Однак крім цього існують прикмети, за якими потрібно обов'язково виймати ложку з чашки.

Знай.иа повідомляв про те, що археологи натрапили на криваве спадщина Сталіна, вміст схованки шокувало світ.