Телеведучий і сценарист Валерій Жидков після того, як переїхав із Тамбова до Києва, став відомим шоуменом. Він гастролює по багатьом містам України (Дніпро, Одеса, Харків і т.д.) зі своєю програмою, граючи самого себе та відображаючи реалії життя. Комік любить розігрувати своїх друзів, жартувати з публікою.

Але чи буде він мати безпосереднє відношення до політики? Чи підтримає Валерій Жидков, будучи одним із співавторів «Квартал 95», кандидата в президенти і керівника студії Володимира Зеленського на прийдешніх президентських виборах? Адже сьогодні «політика» гумориста - розсмішити глядача. Спробуємо розібратися.

Біографія

Народився 24 березня 1975 року.

Знак Зодіаку: Овен. За східним гороскопом: рік Дерев'яного Кролика.

Громадянство: Росія, Україна.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Віросповідання: православний.

Валерій Жидков
Валерій Жидков

Захоплення: жарти, КВН, подорожі, хокей - мріяв грати в нього з дитинства (сьогодні телеведучий грає в київській аматорській хокейній команді ліги). Комік зізнається, що, незважаючи на фізичне виснаження, в голові після хокейних тренувань - незвичайна свіжість, після чого на нього часто надходить натхнення. І Валерію Жидкову ще більше хочеться творити.

Глядач для шоумена - не просто слухач, а живий співрозмовник. Багато хто називає його жарти інтелектуальними, тому що вони змушують подумати над сказаним. Концерти і сольна діяльність приносять йому задоволення. Хоча шоумен не приховує, що є людиною непублічною. І до сих пір перед кожним виходом дуже хвилюється.

Сценарист-телеведучий вважає, що ділиться з глядачами своїми думками. І зізнається: головну роль не тільки в його сімейному житті, але й у повсякденному відіграє його улюблена дружина. Давайте дізнаємося, як давно вони разом, чим займається його дружина, і хто батьки коміка.

Сім'я

Дитинство та юність відомого коміка пройшли в Тамбові (Росія). Тут він народився і виріс. А згодом переїхав до Києва. Це сталося після того, як колишні КВНщики з Кривого Рогу в 2003 році переїхали туди - з'явилася студія «Квартал 95», сценаристом якої наш герой є.

Батько гумориста - міліціонер, який усе життя пропрацював у цій сфері й дослужився до звання полковника. А ось син не пішов його стежкою, хоча починання були. Мати досі живе в Тамбові. З рідними комік рідко бачиться, оскільки з нинішньою ситуацією, що склалася у нас в країні, все складніше стало на батьківщину переміщатися. Більше підтримують зв'язок по скайпу та телефону.

Валерій Жидков
Валерій Жидков

Сімейний стан: одружений. Дружина Марія (29.12.1979 р.н.) - його концертний директор. Чоловік ласкаво називає кахану Мася. Подружжя в шлюбі вже 16 років, але познайомилися набагато раніше: в 1997 році під час навчання в університеті. Спочатку зустрічалися, потім стосунки стали міцнішими. Сьогодні дружина сценариста займається домашніми справами та дітьми.

Діти: у пари двоє дочок Єлизавета (15.08.2004 р) та Софія (8.09.2014 р) Батько сімейства любить вранці відвозити старшу дочку до школи. Каже, що під час пробок є можливість поспілкуватися та пофантазувати. Молодшій приділяє увагу вдома.

Сімейне дозвілля вони проводять, виїжджаючи на природу та влаштовуючи пікніки. Люблять подорожувати. Учасник команди знавців «Що? Де? Коли?» долучив до цього заняття і свою сім'ю. Вони грають у неї у своєму домашньому «корпоративі».

Освіта

У старших класах захоплювався програмуванням. Після закінчення школи вступив до Тамбовського державного технічного університету, де й почав займатися КВН. Спеціальність - «інженер-системотехнік». Потім була служба в армії.

Кар'єра та бізнес

Свою трудову діяльність починав із посади оперуповноваженого у міліції. Про цей час він не раз розповідає глядачам у своїх авторських гумористичних мініатюрах.

Щодо сьогоднішньої української поліції сценарист каже, що «результату їхньої роботи не видно, отже, гірше, ніж раніше». За його словами, по рівню злочинності, який зростає або знижується, можна судити про успіхи чи недоліки їхньої діяльності. Оскільки він росте, то, стверджує шоумен, сучасна «міліція» працює гірше, ніж раніше.

Валерій Жидков
Валерій Жидков

Ось що він говорить із цього приводу: «Поліція чи то зайнята чимось іншим, чи то її завалили якоюсь роботою - весь час вони щось роблять, ведеться якась оперативна робота, але результати їхньої діяльності невтішні».

Працюючи оперативником, він зрозумів, що ця стезя не його. Як зізнається ЗМІ шоумен, радості від цієї сфери діяльності він не отримував. Комік каже, що на той момент йому просто доводилося працювати й заробляти.

Усе змінилося після участі в КВН. Починав він із команди «Тамбовські вовки», пізніше став капітаном «Тапкіни діти». Прізвисько Тамбовський Вовк закріпилося за ним тому, що, як і для більшості «кварталівців», саме КВК став стартовим майданчиком для розвитку його творчої кар'єри.

У Києві вперше побував 16 років тому, в 1999 році, коли з командою «Тамбовські вовки» приїхав на гру. Після переїзду в 2003 році до України Валерій Вікторович став сценаристом ряду телевізійних проектів.

Скільки можливостей відкрилося тепер для нього! Він відбувся як телеведучий: разом із Володимиром Зеленським вів програму «Пороблено в Україні». Крім цього, виступав у ролі ведучого відомої програми «ЧістоNews». Вів концерти на виступах «Вечірній Київ». Його авторські номери стали майданчиком для успішної кар'єри та творчості.

Після переїзду до Києва Валерій Жидков не тільки співпрацює зі студією «Квартал 95» як автор і сценарист, він також є одним із співавторів сценарію новорічного фільму-мюзиклу «Як козаки...». Його авторський проект «# Гуднайтшоу», де звучать стендаповскіе жарти, охоплює реальні події з життя коміка та актуальну дійсність.

2012 рік - за український проект «Вечірній Київ» Валерій Жидков і Володимир Зеленський отримали головну телепремію країни «Телетріумф», ставши переможцями в номінації «Ведучий розважальної програми».

Компромат і чутки

Сьогодні стендап-шоу Валерія Жидкова збирають аншлаги. У коміка є свої шанувальники. «Квартал 95», перебуваючи на піку своєї популярності, становить команду його однодумців, до якої він давно приєднався і з задоволенням продовжує співпрацю. Його якісний авторський гумор і актуальні дотепні монологи багатьом припали до душі.

Валерій Жидков
Валерій Жидков

У одному з інтерв'ю «КП в Україні» Валерію Жидкову нагадали про його вік (43 роки). І запитали про кризу середнього віку: вона минула його чи обійшов? На що сценарист студії «Вечірній Квартал» відповів дотепним жартом: «Криза середнього віку для чоловіків, - це коли геморой і простатит вже є, але« Лексуса »поки немає».

Телеведучий додав, що в нього, «слава Богу, поки немає двох перших, а машина є, можливо, не «Лексус», але та, яка цілком влаштовує». Для артиста-коміка головне сьогодні, що він розвивається, зростає. І його вік цілком влаштовує. Сатирик повністю задоволений собою: в творчому плані щасливий, і вдома у нього все добре. А криза настає, швидше за все, коли людина незадоволена собою.

Жартує сценарист і на політичну тему. Зокрема, комік, що народився і виріс на просторах Росії, придумав смішний жарт про президента Володимира Путіна, чим викликав неприхильність із російської сторони.

Про те, що відбувається нині у нас в країні, Тамбовський Вовк жартував у 2018 році, продовжує жартувати і сьогодні. Зокрема, про головнокомандувача країни. За його словами, «Ми завжди вибираємо хорошого президента: чесного, порядного, який хоче зробити всім добре, але після виборів людину наче підмінили.

Ну, так і є - це інша людина. Її дійсно підмінили. І так було завжди: взяти того ж Кучму. Згадайте, за кого голосували: звичайний дядько із заводу, ну, там десь трішки пузик, майже лисий. А після другого терміну згадайте цього красеня...»

Жартує комік і про Віктора Ющенка, якого, коли «підміняли, взагалі не парилися: знайшли чувака - він навіть на обличчя не був схожий». Про Юлю Тимошенко жартома каже, що її підмінили, коли викотили на візку.

Згадує в своєму монолозі й Віктора Януковича: «Справжнього Януковича ще в 2014 році в Івано-Франківську яйцем вбило. Почали замінювати, але другого такого не знайшли. Зробили з цього опудало, котрий керував країною...»

Дійсно, жарти артиста, і на політичну тему в тому числі, досить гострі й дотепні. В кінці монологу шоумен каже: «Це у них така змова. І наступного нам знову замінять. Так давайте дамо шанс людям, які мають хоч якийсь талант!»

Валерій Жидков
Валерій Жидков

Можливо, Валерій Вікторович натякає на Володимира Зеленського? Адже сам про себе Тамбовський Вовк вже не раз зі сцени заявляв у властивій йому жартівливій манері, що на майбутні президентські вибори в Україні свою кандидатуру він не висуває: «Я точно не йду в президенти!»

Але Олега Ляшка, Святослава Вакарчука та інших кандидатів на пост глави держави висміює. Щоправда, ні слова не говорить про свого колегу Володимира Зеленського. Саме з цієї причини, як зазначають ЗМІ, багато користувачів соцмережі Фейсбук стали дивуватися і висловлювати своє невдоволення.

Чи говорять артисти-коміки правду, запевняючи, що без практики в політиці можна домогтися в майбутньому позитивних змін у нашій країні? Як відповідь, напевно, буде тут доречним жарт Валерія Жидкова, що підтверджує істину «один у полі не воїн». Тамбовський Вовк відмінно доповнює її: «..., але насмішити ворогів може». Чи випливає звідси, що Володимир Зеленський, буде не один, а у прийнятному для нього оточенні?

Деякі ЗМІ повідомляють: «Слуга народу» висуває свою кандидатуру за протекцією олігарха Ігоря Коломойського, який втратив за нинішньої влади «ПриватБанк» - один із своїх головних активів. Але ми не можемо стверджувати, що це його виборча технологія.

Відомо, що обидва давно тісно співпрацюють. Адже багато шоу Володимира Зеленського виходять на телеканалі «1+1», який належить Ігорю Коломойському. Безумовно, деякі політики пов'язані з тим чи іншим олігархом. Але тут ціною питання може виступати доступ до медіаресурсів.

Як повідомляють відкриті джерела, бізнесмен-мільярдер активно займається політичними справами Володимира Зеленського. Але офіційно зв'язок не коментують. Сам шоумен - досить багата людина, тому його політичні плани можуть бути абсолютно не пов'язані з намірами олігарха.

Якщо говорити про вибори, виникає інше запитання, яке так і залишається відкритим: чи зможе сатирик зі своїм близьким оточенням відкинути жарти в бік та вирішити серйозні питання реального життя?

Фото

Валерій Жидков
Валерій Жидков

Валерій Жидков
Валерій Жидков

Валерій Жидков
Валерій Жидков

Відео

Посилання

Фейсбук. На момент виходу публікації в його передплатниках було 7 тис. 759 осіб. Подобається сторінка 6 тис. 753 людям.

Інстаграм.

Офіційний сайт «Квартал концерт».

Офіційний сайт «Квартал 95», сторінка про Валерія Жидкова.