Часто батьки зіштовхуються з ситуацією, коли їхнє чадо не хоче вчитися. Психологи дослідили це питання й виявили причини небажання дитини отримувати нові знання.

Важливу роль грає характер. Деякі діти є дуже активними, тому їм важко всидіти довгий час на одому місці. Однак не варто плутати це з гіперактивністю. Якщо ж ваша дитина постійно хоче займатися чимось активним, не варто обмежувати її в цьому.

Психологи радять не тримати дитину під замком, коли та виконує домашнє завдання. Дозвольте своєму чаду відволікатися в процесі виконання завдань. Розділіть весь обсяг роботи на кілька етапів. Між кожним із них дайте дитині перерву та постарайтеся чимось заохотити. Протягом цього також не забувайте перевіряти те, що дитина вже виконала.

Батькам не потрібно сварити своє чадо через непосидючість. У цьому ніхто не винен, такий у дитини характер. Сконцентруйтеся краще на якості його роботи і прикладених зусиллях.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також необхідно дізнатися, чи є у малюка мативація вчитися. Деякі діти відмовляються отримувати нові знань тільки через те, що не розуміють, навіщо їм потрібно заробляти хороші оцінки.

У цьому випадку психологи радять пояснювати дитині, що справа зовсім не в лцінках. На першому місце варто поставити виключно розвиток його інтелектуальних здібностей. Якщо ж хороший атестат і не є гарантом успіху в майбутньому, то високий рівень інтелекту ще нікому не завадив.

Іноді самі ж батьки відбивають бажання вчитися. Так стається, коли вони намагаються полегшити дитині процес навчання. Мами і тата беруть всю відповідальність на себе, контролюючи кожен крок школяра. При цьому вони випускають з уваги те, що тим самим позбавляють його зацікавленість у процесі та результаті навчання.

Нагадаємо, що українці отримають знижку на навчання: від дитячих садочків до вишів.

Раніше портал "Знай.uа" писав: діти познайомляться з сексом в школі: про це подбає Верховна Рада.

Як повідомляв портал "Знай.uа", школа ламає дітям мозок та калічить долі: батьки рознесли нову програму, авторів "недопідручників" - вішати.