Щорічно в останню неділю січня світова інтернет-спільнота відзначає Міжнародний День без Інтернету (International Internet-Free Day). У 2019 році дата припадає на 27 число.

Міжнародний День без Інтернету 27 січня: історія свята

Вперше свято відзначили у 2000 році, а ініціатором його заснування є «Британський Інститут соціальних винаходів». Організаторами Міжнародного дня без Інтернету стали активні, просунуті інтернет-користувачі.

За десять років кількість користувачів мережі Інтернет збільшилася, за деякими даними, у 5 разів – до 3 мільярд чоловік, а сам інтернет міцно увійшов у життя суспільства, проникнувши в усі сфери життя. Крім того, середня швидкість інтернет-з'єднання за ці роки збільшилася більш ніж у 30 разів, що значно розширило межі інтернет-можливостей.

За цей час не тільки зросли швидкість інтернету і кількість користувачів, але і з'явилися такі терміни, як «кібераддикція», «сетеголізм», «інфоманія», «соціальна ізоляція» і т. п. Зараз віртуальне середовище виявилося для багатьох людей набагато більш комфортним та затишним, ніж справжній світ. А залежність підлітків від соцмереж у багатьох фахівців і батьків викликає серйозні побоювання.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Міжнародний День без Інтернету 27 січня: традиції свята

Тому в цей День потрібно повністю відволікти людей від комп'ютерів і глобальної мережі, щоб провести його виключно в «реальному» світі, спілкуватися з іншими людьми тільки «наживо» або присвятити свято своєму улюбленому хобі (не пов'язаного з інтернетом).

Також традиційно проходять заходи, які свідчать про те, що ця тема з роками набуває все більшої актуальності. Адже організатори цих акцій підкреслюють, що вони не ведуть боротьбу з всесвітньою мережею і не вважають інтернет чимось поганим. Вони просто хочуть знову звернути увагу людей, і в першу чергу молоді, що і в реальному світі багато всього цікавого і захоплюючого.