У процесі роботи над фільмом про "Аполлон-11" були виявлені унікальні документи, зокрема відео та аудіозаписи. Це стало несподіванкою навіть для працівників архіву NASA.

В роботі над півторагодинним документальним фільмом компаній Neon і CNN Films використовували унікальні широкоформатні відеоматеріали й понад 11 тисяч годин рідкісних, неопублікованих аудіозаписів.

Режисер Міллер і його команда співпрацювали з НАСА та Національним архівом (НААРА) США. В ході пошуку знімків співробітники NARA зробили неймовірне "відкриття", була виявлена колекція 65-мм знімків, які раніше не публікували. Зокрема сцени запуску ракети-носія «Сатурн V» і діяльності на борту авіаносця «Шершень» ВМС США.

Даніель Фиенберг у своїй рецензії до фільму зазначив, що велика частина відеоматеріалів "Аполлона 11" завдяки доступності та належній збереженості, захоплює дух.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадаємо, Перший слід на Місяці: як це було.

Після польоту в космос першого космонавта планети Юрія Гагаріна президент США Джон Кеннеді оголосив американцям про початок самого амбіційного та масштабного проекту польотів на Місяць. З цього моменту американська місячна програма "Аполлон" придбала статус надзвичайної і державної.

Корабель Аполлон-11 " стартував 16 липня 1969 року в 13 годин 32 хвилини за Грінвічем. Екіпаж корабля - командир Ніл Армстронг, пілот командного модуля Майкл Коллінз, пілот місячного модуля Едвін E. Олдрін молодший. Приблизно через 76 годин після старту корабель досяг місячної орбіти. 20 липня о 20 годині 17 хвилин 42 секунди місячний модуль здійснив посадку в Море Спокою. У момент посадки Армстронг передав: "Х'юстон, говорить База Спокою. Орел сів".

Як повідомляв "Знай.uа", Останній політ: легендарний астронавт пішов з життя.

На 88-м году жизни скончался американский астронавт Джон Янг, совершивший полет на Луну

О смерти астронавта сообщил сайт NASA.

В ведомстве отметили, что очень расстроены тяжелой утратой одного из найкражих Астронавт.

"Мы расстроены потерей астронавта Джона Янга, которому было 87 лет. Янг дважды летал к Луне, он ходил по ее поверхности и участвовал в первой миссии шаттла", - сообщили в космическом ведомстве.

Також "Знай.uа" писав, що Американці знову полетять на Місяць.

Американский конгресс, во время обсуждения федерального бюджета на 2017 год, дал совет NASA забыть о захвате астероида и лучше сфокусировать внимание на полеты на Луну.

По мнению конгрессменов, развитие пилотируемый полетов на Луну позволит лучше изучить возможности и разработать необходимые технологии для пилотируемых полетов людей на Марс.