Ключовий автор програми «Розіграш» і в житті любить багато жартувати. Хоча не завжди - іноді він буває серйозний. Адже цікавиться історією України та захоплюється мотоциклами. Дізнайтеся всю правду про актора. Який Олександр Пікалов батько? Як з'явилася пародія на Віктора Федоровича Януковича? І що головне для кварталівця сьогодні?

Біографія

Народився 30 січня 1976 року.

Знак Зодіаку: Водолій. За східним гороскопом: рік Вогняного Дракона.

Національність: українець.

Віросповідання: православний.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Захоплення: мотоцикли (він - завзятий байкер), жарти, КВН, історія України.

Олександр Вікторович Пікалов просто обонює мотоцикли. З огляду на його пристрасті до «залізного коня», гумориста навіть називають хронічним байкером. І якщо ви не є прихильником цього руху, то цілком можливо, що змінили б свою думку, поспілкувавшись ближче із самим актором.

Олександр Пікалов
Олександр Пікалов

Мотоцикли для гумориста - друге життя після «Кварталу». Для нього - це не просто пристрасть, а часточка його душі. Ще одна велика пристрасть Олександра - Елвіс Преслі, фанатом якого він є. Та й узагалі: актор із дитинства любить культуру США шістдесятих років і все, що пов'язано з нею.

Смішний на сцені артист у житті може бути і серйозним. Особливо, коли мова заходить про запорізьких козаків. Він любить історію Хортиці та все, що пов'язано з козацькою вольницею, горілкою, шаблями і люлькою. У історії України йому цікаво все.

Але кого йому цікаво грати на сцені? Як він став коміком? І якими принципами керується у вихованні свого єдиного сина? Читайте історію нашого героя далі. І дізнайтеся всі подробиці його сімейного життя та професійної діяльності.

Сім'я, особисте життя

Про своє дитинство артист не дуже любить згадувати, оскільки виховувався фактично на вулиці. Народився і виріс у Кривому Розі. У років 12 почав палити, до цього часу не кинув. Що було гарного в ті часи, за його спогадами, так це - батьки, бабусі й дідусі.

Віктор Олексійович (7.11.1957 р.н.) - батько гумориста, Ольга Миколаївна (26.11.1957 р.н.) - мати. Є у коміка молодший на чотири роки брат Валера (10.10.1980 р.н.) Щоправда, бабуся його весь час називала Саша-ой-Валера, а Олександра - Валера-ой-Саша.

Олександр Пікалов не любить жити минулим. Про свою молодість згадує неохоче. Немає у нього ностальгії за Радянським Союзом. За часів його дитинства також хорошого було мало. Кривий Ріг - місто з жахливою екологією. Та й жила їхня сім'я у тісній квартирці на п'ятдесят квадратів, розділяючи цю площу із ще двома сім'ями.

З дружиною познайомився в будинку піонерів. Тут він колись працював двірником і сторожем, а Ірина Сергіївна (11.08.1979 р.н., дівоче прізвище - Михайличенко) прийшла сюди на концерт. Пара розписалася в 2003 році. Його дружина є виконавчим продюсером «Кварталу 95».

Діти: син Міша (6.02.2006 р.н.) Його улюбленець - французький бульдог. Щоправда, сам юморист у одному із интерв´ю зізнавався, що все життя мріяв завести хаскі. І коли син попросив французького бульдога, то всіляко намагався його переконати на користь породи, про яку мріяв сам.

Олександр Пікалов з сином
Олександр Пікалов з сином

Але потім зрозумів свою помилку. Адже друг потрібен синові, а не йому. Тоді навіщо умовляти? Усе-таки колишні мрії не повинні знаходити своє відображення у дітях. Так у їхній оселі з'явився «француз». Крім цього, в родині є кіт Крістмас.

Щодо виховання дитини Олександр Пікалов вважає, що не можна сюсюкати, кричати або бити. Потрібно, щоб вона, перш за все, була другом. Прагнула до чогось і намагалася домагатися певних успіхів самостійно.

Абсолютно не дарма Михайлик навчається не в елітній школі, а у звичайній. Зараз захоплюється футболом. У дитини ще такий вік, що пристрасті змінюються. І гуморист, сам бажаючи допомогти їй визначитися, поки не може підказати, в якому напрямку синові найкраще розвиватися. Але головне для відомого артиста не те, що дитина вибере. А щоб вона не виросла безпорадним мажором, а стала хорошою порядною людиною.

Освіта

Ще будучи школярем, майбутній гуморист виділявся стилем одягу та зачіскою. Він вважав за краще носити піджаки в клітину та широкі краватки. У стиляги-хулігана була зачіска в стилі американського актора Джеймса Діна.

Закінчивши криворізьку школу №95, де навчався керівник студії «Квартал 95» Володимир Зеленський, наш герой вступив до місцевого технічного університету. Навчався тут майже 10 років. Кілька разів кидав: ішов, але знову відновлювався, потім знову йшов. Навчальних здібностей у цьому напрямку не виявляв. І професійного інженера із нього так і не вийшло.

Олександр Пікалов
Олександр Пікалов

Захопившись у студентські роки акторством, Олександр очолив студентський театр естрадних мініатюр, у якому робили свої перші сценічні кроки буквально всі учасники студії. Став гравцем КВК.

Кар'єра та бізнес

Трудова діяльність актора досить різноманітна і насичена. Ким він тільки не працював: був і сторожем, і охоронцем, і двірником, підробляв на будівництві різноробочим і навіть помічником... дефектоскописта. Ось тільки, як і більшість інших учасників студії «Квартал 95», знайшов себе на сцені після участі в КВК.

У колекції гумориста кілька головних нагород фестивалів КВК різних років. Усього в його арсеналі чотири кубка. Артист брав участь у ряді фестивалів. У Києві в складі команди ставав чемпіоном української відкритої ліги КВК. У Москві - півфіналістом Вищої ліги КВК АМІК.

Нині на рахунку коміка - понад десяти ролей у відомих телепроектах, різні розважальні шоу, мюзикли та фільми. Тепер уже київська команда гумористів «вісімки», в тому числі Олександр Пікалов, бере участь у багатьох успішних проектах.

Олександр Пікалов
Олександр Пікалов

Він - автор і співавтор «Розсміши коміка», «Чисто News», «Як козаки...», «Україно, вставай», «Пороблено в Україні» і т.д. Для реаліті-проекту «Розіграш» наш герой разом із дружиною Володимира Зеленського Оленою та гумористом Валерієм Жидковим вигадують складні сюжети. Деякі кварталівці знімаються в рекламі.

Компромат і чутки, останні новини

Сьогодні актор-сценарист кожен день із задоволенням ходить на роботу. «Вечірній Квартал» для нього - улюблена справа. Це, за його словами, те, що подобається і чим він хоче все своє життя займатися. Телеведучий зізнається, що не чекає на п'ятницю, щоб випити пива, тому що весь тиждень ходить на роботу із чудовим настроєм.

З 2005 року він відмінно грає Віктора Федоровича Януковича. Щоправда, до цього часу багато хто асоціюює його з президентом, що втік. На що актор абсолютно не ображається. І скромно зізнається ЗМІ: «Якщо б Янукович був таким, як я, йому б не довелося утікати».

А нині у артиста відмінна схожість із главою держави Петром Порошенко. Головне для Олександра Пікалова сьогодні, щоб його Порошенко не був схожий на його Януковича. У відкритих джерелах згадується про те, що з Януковичем коміку було справлятися просто, тому що, за словами самого гумориста, щоб не робив екс-президент, усе в його образі було комічно.

До речі, з'явилася пародія на Віктора Федоровича абсолютно випадково. Це сталося, коли український склад команди «Квартал 95» застряг на кордоні Прибалтики та Білорусі, повертаючись із гастролей. Групу протримали на кордоні 12 годин.

Валерій Жидков та Олександр Пікалов
Валерій Жидков та Олександр Пікалов

Чим тільки не займався акторський склад. Актори танцювали, водили хороводи, співали пісні. Але підтанцьовка припинилася, коли наш герой почав говорити голосом головного регіонала. Усім сподобалися манери Олександра Пікалова в стилі Віктора Януковича. Так усе й почалося. Артисти групи підтримали його. І незабаром пародії про екс-президента з'явилася на сцені. А потім - і мультфільм «Казкова Русь» у ролях із коміками.

Команда «Квартал 95» неодноразово висміювала політиків. І деякі з них висловлювали своє невдоволення з цього приводу. Зокрема, дивувалися і деякі користувачі соціальної мережі Фейсбук, коли в певних пародіях «Кварталу 95» висміювалися кандидати на пост глави держави - глава радикалів, український рок-музикант та інші. Але тільки не сам комік Володимир Зеленський, який за освітою - юрист.

Лідер «Кварталу 95» вілкрито говорить ЗМІ про те, що є людиною забезпеченою, отримуючи подвійний гонорар на відміну від інших учасників складу, тому що сам пише тексти і виступає актором. Відомий шоумен заявляє про можливі перспективні зміни в Україні після виборів.

Але поки і він сам, і його найближче оточення, в тому числі Олександр Пікалов, отримують задоволення від професії гумориста. Головне, впевнені кварталівці, щоб новий президент був людиною порядною та чесною.

Фото

Олександр Пікалов
Олександр Пікалов

Олександр Пікалов
Олександр Пікалов

Олександр Пікалов
Олександр Пікалов

Відео

Посилання

Фейсбук, сторінка дружини Ірини.

Фейсбук, сторінка сина Михайла.

Що стосується самого артиста, то на Фейсбук і в Інстаграм його сторінок немає.

Офіційний сайт «Квартал концерт».

Офіційний сайт «Квартал 95», сторінка про Олександра Пікалова.