У Туреччині біля мечеті османського султана Сулеймана вилучили з текстового пояснення для туристів фразу про "російське" походження Роксолани. Тепер там вказано, що вона з українського Рогатина.

Про те, як цього добилася українська сторона розповіли в посольстві України в Туреччині, пише ВВС.

Неточність в біографії Роксолани, яка розміщена біля її усипальні, в минулому році помітив посол. Він одразу дав доручення зробити все для того, аби внесли зміни. Напис про російське походження знаменитої дружини султана Роксолани вилучили у Стамбулі за клопотанням посольства України в Туреччині.

Запит до турецької сторони дипломати відправили наприкінці минулого року. І вже після місяця консультацій Роксолана "стала" українкою.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Турецька сторона швидко відреагувала на наше звернення та максимально оперативно вирішила усі формальності, за що ми їй дуже вдячні", - розповів прес-секретар посольства Богдан Коноплястий.

Роксолана народила султану шістьох дітей, була однією з найвпливовіших жінок Османської імперії XVI століття.

"Ми привели свої аргументи, посилаючись на відомі історичні джерела, в яких йдеться, що Роксолана походить з українських земель. Припускаємо, що турецька сторона також провела своє дослідження", - сказав дипломат.

Раніше у тексті мова йшла про те, що вона має "російське походження", а тепер він розповідає: "Вона донька священика з Рогатина, який розміщений на території нинішньої України".

Нагадаємо, що кількість об'єктів нерухомості на території Туреччини, які продали іноземцям в 2018 році, зросла. Так, в 2018 році кількість придбаної нерухомості іноземцями в Туреччині, збільшилася відразу на 78%, порівняно з даними за 2017-й рік.

Як раніше повідомляв "Знай.ua", бюджетні подорожі: з України в Туреччину за 69 євро туди і назад.

Також Знай.ua" писав про те, що днями стало відомо про те,що Туреччина відмовилася запускати поромне сполучення із анексованим Кримом через агресію Путіна у Керченській протоці.