Будучи по натурі людиною життєрадісною, «заводієм» і душею компанії, Степан Казанін сам себе іронічно називає «життєвим громовідводом». Представник «Кварталу 95» легко й позитивно ставиться до життя. Дізнайтеся, яка роль для нього найулюбленіша? Чому кварталівці називають коміка «улюбленим москаликом»? І чому на зйомках кліпу «Я тебе люблю» Маші Собко наш герой кричав?

Біографія

Дата народження - 19 січня 1974 року.

Знак Зодіаку: Стрілець. За східним гороскопом: рік Дерев'яного Тигра.

Національність: українець.

Віросповідання: православний.

Популярні новини зараз
Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Захоплення: риболовля, полювання, є власна колекція холодної зброї.

Справжнє ім'я коміка - Сергій. Але так уже повелося, що всі, крім рідних, називають його Степаном. Ним він став, коли навчався на першому курсі інституту. Багато разів представлявся своїм справжнім ім'ям Сергій, але його ніхто так і не зміг запам'ятати. У серцях сказав, що він - Степан. І всі моментально запам'ятали. Так це ім'я за ним і закріпилося. Від того дня його називають не інакше, як Степаном.

Степан Казанін
Степан Казанін

Одне з улюблених занять коміка - рибалка. Він любить посидіти в тиші з вудкою, усамітнившись. Відпочити від суєти та всього мирського. Але буває, що й сім'єю виїжджає на риболовлю, влаштовує пікніки разом із дружиною, вудить рибу з молодшим сином.

Його сім'я любить подорожувати. Іноді інші учасники «Кварталу 95» не тільки гастролюють разом, але й подорожують з дружинами та дітьми. А також виїжджають разом на природу: люблять смажити шашлики на Русанівській набережній і навіть ходять разом у кіно.

За зізнанням актора, його найулюбленіша роль - тещі. Саме цей сценічний образ йому вдається грати з великим задоволенням. Але який актор у сімейному житті? І як учасник команди «Тапкіни діти» виявився в Києві?

Сім'я, особисте життя

Дитинство та юність пройшли в місті Надим Тюменської області. Тут він народився і виріс. Ось чому кварталівці жартома називають його «улюбленим москаликом». Батьки гумориста: батько працював водієм, мати - інженером. За словами самого гумориста в інтерв'ю ЗМІ, зважаючи на останні події у нас в країні, між ним і родичами в Росії існували деякі непорозуміння.

Однак останнім часом, каже Степан, «їх попустило». І недомовок між ним, батьками, молодшим братом та тещею, що живуть у Росії, стало набагато менше. До речі, до України він переїхав у 2003 році після того, як завдяки участі в київській лізі КВК познайомився з командою «Квартал 95». Так почалася їх співпраця.

Сімейний стан: одружений. Дружина - Наталія, дизайнер. Пара в шлюбі давно. Степану Казаніну було 18 років, коли він одружився. Але такий юний вік не став на заваді. І подружжя ось уже понад 25 років разом.

Степан Казанін з родиною
Степан Казанін з родиною

Діти: старший син - Степан (1998 р.н.), молодший - Петро (20190 р.н.) Їхній старшій дитині вже 21 рік. Молодшій 15 лютого 2019 року минає 9 років. Старший син раніше навчався в ліцеї «Лідер». Тепер живе і навчається в Москві. Він вступив до вузу, показавши відмінні результати в київській математичній олімпіаді. Кращі учні були запрошені на навчання до вищого московського економічного вузу. І тепер Москва стала для нього другою альма-матер. Батьки підтримали сина в його починаннях.

Говорячи про дітей, гуморист зізнається, що вдячний їм за те, що вони є. З молодшим сином проводить більше вільного часу. У інтерв'ю ЗМІ він розповів, що старшому, як тато, ніколи і ніяк не допомагав - у його досягненнях тільки власні заслуги. За словами шоумена, вихованням дітей більше займається дружина.

Освіта

Грав у КВК ще зі шкільної лави. Сам створив команду. Продовжував грати й після її закінчення, навчаючись у Тамбовському інституті хімічного машинобудування, спеціальність - «інженер-електромеханік». За зізнанням самого актора, вчитися не хотів.

Так вийшло, що на другому курсі його забрали в армію. Через два роки в інститут не повернувся. Вступив на заочне відділення Луганського Східноукраїнського національного університету ім. Володимира Даля. Навчався на економічному факультеті. Під час навчання особливо захопився сценою. Увесь свій вільний час він присвячував улюбленому захопленню.

Кар'єра та бізнес

У відомій команді «Тамбовські вовки» Степан із 26 років. Потім став членом команди «Тапкіни діти». Згодом - її капітаном. У цей період працював оператором і журналістом на тамбовському телебаченні. У номінації «Краща регіональна програма» за проект про історію рідного краю «Регіон 68» разом із колегами отримав головну російську нагороду в галузі телебачення «Тефі».

Степан Казанін
Степан Казанін

До студії «Квартал 95» його, як і інших учасників команди, традиційно привів КВК. За даними відкритих джерел, уперше українську столицю команда «Тапкіни діти» зі Степаном Казаніним на чолі вперше відвідала в 1999 році. На постійне місце проживання до Києва гуморист переїхав разом із іншими членами студії «Квартал 95» в 2003 році. Тут почався його кар'єрний ріст.

Ставши невід'ємною частиною колективу, комік бере участь у декількох проектах: «Вечірній Квартал», «Неділя з Кварталом», «Вечірній Київ». Два роки шоумен працював телеведучим (український телеканал «Новий канал»). Він зустрічав телеглядачів каналу в ранковому шоу «Підйом».

Крім цього, знімався в мюзиклах. Брав участь у зйомках телевізійних повнометражних фільмів. Фільмографія актора: «Три мушкетери - гвардієць кардинала», «Міліцейська академія», «Дуже новорічне кіно, або ніч у музеї», «Як козаки...», «Службовий роман. Наш час», «Любов у великому місті 3», «Слуга народу», «8 кращих побачень».

У 2010 році телеведучий реалізував себе з міжнародного ТВ-формату Wipeout у гучному екстрим-шоу «Битва українських міст» на телеканалі «Інтер». У проекті «Суперінтуиция» на «Новому каналі» брав участь разом із дружиною Наталею. Був телеведучим у ранковому кулінарному шоу «Смакуємо!» Став учасником української команди гравців «Що? Де? Коли?»

Компромат і чутки

Деякі телеглядачі чомусь думають, що Олена Кравець та Степан Казанін - сестра і брат. Швидше за все, це витрати комічного шоу. Насправді вони родичами не є. Але підтримують дружні стосунки. Дуже часто на сцені разом із ведучим коміком є виконавцями головних ролей. Як, наприклад, пародія за їх участі на шоу «Танці з зірками». Деталі цього сюжету докладно описували багато ЗМІ.

Щоправда, в кліпі на пісню «Я тебе люблю», яку виконує Маша Собко, наш герой перестає бути смішним. Тут він - ліричний персонаж. Він знявся в цьому кліпі, тому що, як заявляє сама виконавиця в інтерв'ю ЗМІ, їй сподобалося, як шоумен реагує на процес створення. Зіграло свою роль і те, що гуморист - відома особистість. І їй захотілося привернути актора до спільного творчого процесу.

Степан Казанін з сином
Степан Казанін з сином

Хтось приписував їм роман. Проте насправді їх пов'язувала лише дружба. А кричав на знімальному майданчику актор тому, що кліп знімався в атмосфері абсолютного холоду. А на Степанові-Сергієві починала застигати глина, прилипаючи до шкірного покриву, так що він навіть кричав, зізнається Маша.

З Іриною Сопонару Степана Казаніна також пов'язує тільки робота. Вони знімалися в гумористичній програмі «Він, вона і телевізор». Останній 3-й випуск зроблений за аналогією з попередніми. Скетч-шоу включає смішні випадки з життя сучасної сім'ї.

До речі, Ірина Сопонару не раз грала з актором на знаменитій сцені. Вона знайома з тонкощами комедійного жанру, тому що сама грала в КВК. Як зізнався шоумен ЗМІ, єдина перепона для нього - це українська мова, яку він намагається вивчити якомога глибше, щоб виправити мовні недоліки.

А ось співачка-трансгендер Зіанджа (в минулому - Борис Апрель) була «Кварталом 95» ображена. У шоу «Ліга Сміху» команда VIP-Тернопіль пожартувала над продовженням фільму «Я, Ти, Він, Вона». Постер, що з'явився на екрані, замінив слово «Вона» на «Воно». А внизу з'явилося фото Зіанджі, що співачку дуже образило.

Степан Казанін
Степан Казанін

На своїй сторінці в соцмережі вона з цього приводу звернулася до Володимира Зеленського, стверджуючи, що кандидату в президенти має бути соромно за такий вчинок. У номері «Квартал» «Стоячи чи сидячи? - Зіанджа» Степан Казанін, між іншим, виконує співачку. А Володимир Зеленський - ведучого. Подробиці цього виступу описували ряд ЗМІ.

Але чи зможе головний комік стати головнокомандувачем країни? Було б непогано, щоб команда «Квартал 95» працювала на процвітання України. Але чи можливо це без практики в політиці? У день дня народження Володимира Зеленського, коли він відніс свої документи до ЦВК, щоб його зареєстрували кандидатом у Президенти України, сайт Znaj.ua вирішив зробити артисту своєрідний подарунок і допоміг розподілити державні посади між його колегами. До речі, Степана Казаніна в разі перемоги головного гумориста на президентських виборах, було доручено посаду керівника СБУ.

Насправді дуже хотілося б, щоб наша країна процвітала, а народ зажив у достатку. Та чи зміниться щось в Україні на краще, стане відомо згодом, коли оберуть главу держави. А поки всі в очікуванні досягнення нових висот, кварталівці продовжують жартувати на сцені.

Фото

Степан Казанін
Степан Казанін

Степан Казанін з дружиною
Степан Казанін з дружиною

Степан Казанін
Степан Казанін

Відео

Посилання

Фейсбук, сторінка дружини Казаніна, Наталії. Сам актор-телеведучий у соцмережі не зареєстрований.

Фейсбук, «Квартал 95».

Інстаграм.

Офіційний сайт «Квартал концерт».

Офіційний сайт «Квартал 95», сторінка про Степана Казаніна.