День святого Валентина – одне з найяскравіших і романтичних свят у році, яке відзначається 14 лютого. Адже всі знають, що його ще називають Днем закоханих. Але далеко не кожен знає, як з'явився День святого Валентина. Історія свята покрита таємницею, а версій того, як з'явився День закоханих досить багато. І ми вирішили розповісти вам найцікавіші з них. Ви такого точно не очікували!

Читайте, що можна подаривати хлопцеві на День святого Валентина.

Як з'явився День святого Валентина

Першою і, мабуть, найдостовірнішою теорією вважається, що День святого Валентина став продовженням римського свята Луперкалій.

До 18 століття в Римі 14 лютого відзначали язичницьке свято родючості, яке і називався Луперкалії. У цей день люди молилися і приносили жертви королеві римських богів і богині Юні, яку також вважали покровителькою шлюбу. А жінки в цей день писали любовні записки, які повинні були кинути в спеціальну урну. Після цього чоловіки вибирали будь-яку з них, і відразу ж бігли шукати дівчину, яка написала її. Але вже після 18 століття люди вирішили, що сподіватися на долю не дуже добре і вирішили відзначати саме День святого Валентина.

Як з'явився День святого Валентина в релігії

Згідно з однією легендою, у 269 році римський імператор Клавдій II прагнув завоювати світ, але для здійснення цього задуму в армії не вистачало воїнів. Він вважав, що це все через сімейне життя, тому просто заборонив в церкві вінчати людей. Але молодий священик Валентин не послухав наказу і робив це потай.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Звичайно, з часом про це дізнався імператор, який відразу ж наказав його вбити. Поки Валентин сидів у в'язниці в очікуванні виконання наказу, він закохався в сліпу дочку одного їх наглядачів, Юлію. Він зумів зцілити і перед тим, як його повели на страту, молодий священик встиг залишити записку, де написав: "Твій Валентин". А через дві сотні років, у 496 році папа римський Геласій I оголосив 14 лютого Днем святого Валентина.
Саме так з'явився День святого Валентина згідно іншої теорії.

Дивіться найкращі подарунки для дівчини на День святого Валентина.

Дивіться найкращі привітання з Днем святого Валентина для всіх близьких

Дивіться: День Святого Валентина! ЯК І ЗВІДКИ З'ЯВИлось цей свято? Ви будете ЗДИВОВАНІ!!!

Тепер ви знаєте, як з'явився День святого Валентина за різними теоріями, і можливо почнете інакше ставитися до цього торжества.

Дізнайтесь, чого не можна робити в День святого Валентина.