Оператор Vodafone Україна стверджує, що готовий до межоператорського тестування в рамках підготовки до впровадження послуги перенесення номера (MNP).

Про це повідомляє ITC.ua.

Компанія заздалегідь підготувала локальну базу даних і готова почати тестування з Централізованою базою даних спільно з адміністратором та іншими операторами.

Старт тестування MNP призначено на 4 лютого 2019 року. Послугу перенесення абонентських номерів запустять в комерційну експлуатацію 1 травня 2019 року, вона дозволить українським абонентам переходити до інших операторів без зміни номера.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Після запуску послуги MNP, абонент будь-якого українського оператора зможе звернутися у відповідний центр обслуговування і подати заяву про використання свого номера з кодом і користуватися послугами нового оператора.

Протягом 3-х робочих днів з моменту подачі заяви номер буде вже в новій мережі. Перенесення номера виконується в будні протягом робочого часу. Абонент може сам визначати зручний для себе день і час переходу.

Важлива умова — абонент повинен бути зареєстрований в мережі свого оператора. Це ж стосується припейд-абонентів, яким доведеться зареєструватися або онлайн, або в магазині оператора.

Вартість послуги поки невідома, але передбачається, що вона буде безкоштовною. Поміняти оператора можна не частіше, ніж 1 раз на 30 днів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у 2019 році українці зможуть зберігати номер свого мобільного телефону після зміни оператора.

Мобільні оператори прогнозують, що вже з 1 травня 2019 року ця послуга може почати працювати. Як повідомляє компанія lifecell, на сьогоднішній день існує узгоджений план впровадження MNP.

Як повідомляв портал "Знай.uа", протягом останніх місяців оператори не тільки будували мережу нового покоління, але і думали над тим, як запропонувати українцям, які раніше не могли собі дозволити смартфон або використовують стару модель без підтримки LTE, недорогі, але комфортні для роботи пристрою.
"Знай.uа" писав, що з 1 липня українські мобільні оператори запускають 4G-мережі в діапазоні 1800 МГц. Це означає, що нове покоління зв'язку найближчим часом стане в нашій країні досить масовим.

З цього приводу ми актуалізували наш топ кращих бюджетних смартфонів з підтримкою 4G.