Глава наглядової ради НСТУ Тетяна Лебедєва заперечує, що Зураб Аласанія був відсторонений через неосвітлення подій за участю президента Порошенка.

Про це повідомляє видання "Хвиля". Зазначається, що Тетяна Лебедєва прокоментувала повідомлення про те, що дане рішення було прийнято нібито через відсутність в ефірі виступів президента України Петра Порошенка на Генасамблеї ООН і Міжнародному економічному форумі. Про це вона написала у себе в Facebook.

Нагадаємо хід подій. 31 січня 2019 року Наглядова рада Суспільного мовника (НСТУ) достроково розірвала контракт з головою правління Зурабом Аласанія.

Зураб Аласанія

Пізніше того ж дня Зураб Аласанія розповів подробиці свого звільнення. Він опублікував частину проекту рішення наглядової ради компанії. Відповідний скрін частини документа він виклав у себе на сторінці в Facebook.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

В опублікованому скрині частини документа вказувалося, що Аласанія "не організував мовлення каналу "UA: Перший" ні як "суспільно-політичного каналу", ні як "інформаційного та суспільно-політичного мовлення з елементами освіти", через що канал нібито не висвітлив оперативно чи взагалі пропустив ряд важливих в країні подій, серед яких Наглядова рада назвала хресний хід за єдину помісну церкву, засідання Генасамблеї ООН з питання України і економічний форум у Харкові, на яких виступав президент Петро Порошенко.

Не рішення, але частина проекту такого рішення НР, на якому НР базує відсторонення. Хоч би не палилися так відкрито...

Geplaatst door Zurab Alasania op Vrijdag 1 februari 2019

У відповідь на це глава наглядової ради НСТУ Тетяна Лебедєва виклала іншу версію звільнення Зураба Аласанії. Вона оприлюднила повний проект рішення про відсторонення Аласанії. При цьому Лебедєва підкреслила, що ігнорування подій за участю президента Петра Порошенка не було причиною усунення глави "Суспільного" Зураба Аласанії.

За словами Лебедєвої, частину рішення про ігнорування подій за участю президента запропонував один з членів наглядової ради В'ячеслав Козак. Саме цей пункт частково увійшов в остаточне рішення.

При цьому в повному проекті рішення, яке опублікувала Лебедєва є п'ять пунктів, де перераховані причини усунення Аласанії від управління компанією.

Зокрема, наглядова рада зазначив, що Аласанія в обхід статуту делегував виконавчі функції в директорат і виконавчого директора. За даними наглядової ради, на оплату роботи "дублюючих органів" за 15 місяців витратили більше 8 млн грн.

Ще однією причиною усунення вказана "суперечлива фінансова політика".

Також причиною названо неспроможність Аласанії "впорядкувати фінансову звітність компанії".

"Цей текст, повторюю, не став рішенням Ради. Остаточна мотивація припинення контракту з Аласанією буде оприлюднена найближчими днями", - додала Лебедєва.

Утримувалася від коментарів, бо не можу цього робити, поки не затверджено протокол. Але... У зв’язку з тим, що низка...

Geplaatst door Тетяна Лебедєва op Vrijdag 1 februari 2019