Через величезні борги, які довгий час ніхто не погашав, з українського ефіру зник популярний телеканал "UA:Перший": аналогове мовлення відключив Державний концерн радіомовлення, радіозв'язку і телебачення.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав Зураб Аласанія - голова правління Національної громадської телерадіокомпанії України.

"Сьогодні вранці державний концерн РРТ відключив мовлення "UA:Перший" (за борги держави державі)", – написав він.

Він зазначив, що за попередньою інформацією сигнал відсутній по всій території країни, зараз фахівці перевіряють тимчасово окуповані території Донбасу.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

У коментарях під публікацією користувачі пишуть, що телеканал, як і раніше працює в кабельних мережах iptv і в цифровому варіанті Т2. Аласанія вважає, що з цифровим мовленням може скластися ситуація аналогічна.

Українцям розповіли про головні ризики нового бюджету

Експерти Центру економічної стратегії (CES), проаналізували проект Держбюджету на 2019 рік, який зараз перебуває на розгляді Верховної Ради. Згідно з їхніми оцінками, у піковий період виплата за зовнішніми боргами стане ключовим обмежуючим фактором для бюджету-2019.

Нагадаємо, озвучені нові правила підвищення пенсій. Якщо раніше пенсії підвищували тільки на відсоток від прожиткового мінімуму, то з нового року пенсії будуть перераховуватись за формулою.

Як повідомляв "Знай. ua", українцям підвищать пенсії двічі: від цифр зносить дах. Так, це буде дійсно "покращення". Відповідна інформація опублікована на офіційному сайті парламенту, а знайти її можна в проекті бюджету на рік.

Також "Знай. ua" писав, що влада завалить українських пенсіонерів СМС. Пенсійний фонд затвердив назву відправника повідомлення "PensFond". Наказом № 91 затверджені тексти СМС-повідомлень для кожного типу розсилки.