У 2019 заплв Україні заніровалі два призови на строкову службу в армії. Кожен з закликів проділтся по три місяці. Про це сказано в указі президента України від 30 січня, пише ТСН.uа.

Згідно з документом, заклик на термінову службу громадян у віці від 20 до 27-ми років і які не мають права на відстрочку або звільнення буде проходити в квітні-червні і жовтні-грудні 2019 року. Також в указі йдеться про те, що зі Збройних сил і військових формувань України військовослужбовці, які мають ступінь вищої освіти "спеціаліст" або "магістр" і відслужили встановлені терміни будуть відіслані в запас в квітні-травні і жовтні-грудні цього року. Решта будуть відсторонені в лютому, квітні-травні і жовтні-листопаді. Нагадаємо, що осінній призов 2018 року на строкову військову службу стартував 1 жовтня. Він також тривав три місяці і завершився 30 грудня. У планах Міноборони було закликати до війська 17960 чоловік, що майже на три тисячі більше, ніж було під час попередньої кампанії. Після завершення призову, в Генштабі відзвітували, план виконали.

Також, як повідомляв портал "Знай.ua", слов'янський міський суд в Донецькій області засудив до 9,5 років позбавлення волі уродженця м.Горлівка за участь в незаконних збройних формуваннях на Донбасі, повідомили в прес-центрі штабу операції Об'єднаних сил. Рішення про визнання винним за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) і ч. 1 ст. 263 (носіння, зберігання вогнепальної зброї, бойових припасів без передбаченого законом дозволу) КК України прийняв Слов'янський міський суд Донецької області.

Крім того, "Знай.ua" писав про те, що житель села Саврань розфарбовував стіни і розповсюджував листівки, які розпалювали міжнаціональну ворожнечу. "Також поширювані зловмисником агітаційні матеріали закликали до підтримки терористичних організацій на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей", - говорять в СБУ.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", російські окупанти, які знаходяться на території Донецької та Луганської областей періодично намагаються завдати шкоди українським військовим, причому нерідко застосовують при цьому заборонене озброєння. До честі бійців ВСУ, це у бойовиків не виходить, і вони самі страждають в результаті своїх же дій.