Відомий поет Дмитро Павличко представив на загальний огляд вірш, який вихваляє чинного українського президента Петра Порошенка. Про це стало відомо з повідомлення члена Національної спілки журналістів України Юрія Дорошенка, яку він опублікував на своїй сторінці в Facebook.

У повідомленні йдеться: "Сьогодні наш славний Дмитро Васильович Павличко мені прочитав свій новий вірш з дещо несподіваною назвою "До Петра Порошенка". Український народ і Петро Порошенко - герої, до яких апелює старий поет. Я вирішив поділитися з вами актуальними поетичними роздумами класика". Також журналіст прикріпив відео, на якому Павличко читає вірш під назвою "До Петра Порошенка".

В ньому можна зустріти такі рядки:

"...Друже, Петре, не бійсь
веди на путінськи мечі...
Бери мене - я твій поет!

Популярні новини зараз
Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

На сміливих спадає Божа манна,
Не згине той, хто завжди йде вперед".

Примітно, що Петро Порошенко - не перший, кого вихваляє поет у своїх віршах. До цього Павличко писав оди навіть Юлії Тимошенко.

"До зали суду, наче зв'язку обов'язкова, з моєї сотні, піймана у Лючі, Заходити Юля.

А в судді брова підскакує, мов щиглик на колюччі, І западає тиша гробова.

Втім Юля встала: "Слава Україні!" І в залі встала воїнів чота:

"Героям слава!"... Прокурорів тіні розсипались, і блискавка крута

просяяла в небесній височіні, І стало ясно: це не суд, а мста!"

Якщо звернутися ще далі до історії, то можна знайти рядки Павличко, звернені до Леніна:

"Я біля серця ношу пісні, У самому серці мого єстества –

Леніна думи ясні, Леніна мудрі слова.

Слів не дали мені солов’ї, Сонця в неволі не бачив я.

Партія – очі мої, Партія – мова моя!"

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що в Україні тютюнові вироби подорожчають на 4.7 гривні, як мінімум, що пов'язано з підвищенням акцизу в розмірі 20%.

Як повідомляв портал "Знай.uа": скандальний соратник Януковича розповів, що у російської влади був план розвитку подій, якщо на виборах переможе Тимошенко чи Порошенко, однак про Зеленського вони не думали.

Також "Знай.uа" писав, що окупанти на Донбасі відмовляються видавати російські паспорти, незважаючи на те, що Кремль обіцяє це протягом декількох місяців.

Сьогодні наш славний Дмитро Васильович Павличко мені прочитав свій новий вірш, із дещо несподіваною назвою - До Петра Порошенка. Український народ і Петро Порошенко - герої до яких апелює старий поет. Я вирішив поділитися і з Вами актуальними поетичними роздумами класика. * ** ...Друже, Петре, не бійсь веди на путінськи мечі... Бери мене - я твій поет! На сміливих спадає Божа манна, Не згине той, хто завжди йде вперед. #Дмитро_Павличко

Geplaatst door Yuriy Doroshenko op Donderdag 7 februari 2019