Кабінет міністрів України анонсував запуск масштабної програми верифікації соціальних виплат і пенсій.

Пенсіонери
Пенсіонери

Про це повідомили у міністерстві фінансів.

Зазначається, що у всій Україні проведуть масові перевірки пенсіонерів.

"Деяких громадян можуть навіть позбавити пенсії. Зокрема, припинити виплати можуть, якщо громадянин оформив свою пенсію за підробленими документами, або якщо проживає на непідконтрольній території країни або виїхав за кордон", - розповіли у міністерстві.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Пенсіонери в Україні
Пенсіонери в Україні

Нагадаємо, Кабінет Міністрів збирається запускати грандіозну програму верифікацій соціальних виплат і пенсій населення.

пенсіонер
пенсіонер

Про це заявив заступник міністра фінансів Юрій Джигир у інтерв'ю OBOZREVATEL.

Верифікація державних виплат спрямована на те, щоб допомога з державного бюджету отримували саме ті, кому вона потрібна. Бюджетні кошти повинні витрачатися ефективно і прозоро, а допомога – надаватися адресно". Юрій Джигир

За словами заступника міністра, початок верифікації буде корисний не тільки людям, які потребують допомоги, але і всім платникам податків.

Як повідомляв раніше Знай.ua, молодим українцям слово «пенсія» здається далеким і нереальним.

пенсіонери
пенсіонери

Однак час не стоїть на місці, і багато хто вже зараз замислюються, чи подбає про них належним чином держава? Так, наші співвітчизники отримали можливість дізнатися розмір своєї майбутньої або цієї пенсії онлайн, пише видання Хвиля.net.

Як пояснили у Пенсійному фонді, для цього пропонується скористатися веб-сайтом ПФУ, підключивши перед цим ЕЦП(електронний цифровий підпис) через банк.

Зокрема, послугу підключення ЕЦП через інтернет надає сервіс Приват24. Відеоінструкція про це була опублікована державним банком у відкритому доступі.

Також Знай.ua писав про те, що Нацбанк України зібрався провести масштабну перевірку банків, з метою секторальної оцінки ризиків національної банківської системи.