Починаючи вже з 1 березня 2019 року перерахунок пенсій для кожного українці буде відбуватися автоматично.

Про це повідомляє "Хвиля".

Зокрема, Павло Розенко розповів, що розпочинаючи вже з 1 березня наступного року відбудеться черговий етап планового підвищення пенсій доя українців.

"1+ березня 2019 року відбудеться наступний етап підвищення пенсій. І в подальшому вже щорічно, кожне 1 березня наступного року осучаснення пенсій буде проводитися автоматично", - сказав Розенко, додавши, що розмір підвищення складе від 17% до 40%.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

При цьому він відзначив, що початок збільшення пенсійних виплат доя українців розпочнеться вже з 1 січня 2019. Зокрема, цього разу перерахунок торкнеться військових пенсіонерів.

"Приблизно півмільйона військових пенсіонерів отримають підвищені пенсії вже з початку року", - зазначив Розенко.

Разом з тим варто відзначити, що економіст Олексій Случинський відзначає, що зараз в Україні для виходу на пенсію необхідно мати 60 років. Проте тут же, додав, що з нинішніми темпами життя пенсійний вік вже найближчим часом буде збільшений.

"Зараз у людини з мінімальним стажем є право виходу на пенсію при виповненні 60 років. Це досить низький рівень. З огляду на, що ми живемо довше, з часом пенсійний вік буде підвищуватися. Рано чи пізно ми до цього питання повернемося", - сказав Случинський.

Він також відзначив, що влада деяких країн вже задумується над підняттям пенсійного віку, проте офіційно не афішує подібних планів для збільшення власних політичних рейтингів.

"Це дозволяє людям перебудуватися і пристосуватися до нових правил. Україна поки вирішила це питання креативно і, на мій погляд, конструктивно. Проте, це питання ще належить вирішувати в майбутньому", - заявив він.

Більше того Случинський відзначає, що в Україні вже найближчим часом можуть вкотре збільшити вік виходу на пенсію, адже економічний стан країни залишає бажати набагато кращого.

"Ми знаходимося в перехідному періоді підвищення необхідного страхового стажу та віку виходу на пенсію, тому щоб накладати на це підвищення пенсійного віку, потрібно все продумати", - сказав Случинський.

Нагадаємо, українець люто розповів владі про підвищення тарифів.

Як повідомляв "Знай.ua", на Україну чекає інфляція, НБУ вмиває руки, люди біжать в обмінники.

Також "Знай.ua" писав, що українцям розповіли, у яку тарифну яму їх засмокче.

З 1 грудня в Україні зросте мінімальна пенсія