Верховна Рада у другому читанні розглядає проект державного бюджету на 2019 рік, який передбачає чимало нововведень для громадян країни, зокрема підвищення соцстрандартів для простих українців.

У документі заплановано підвищення прожиткового мінімуму для всіх категорій населення і, відповідно, перегляд розміру пенсій і соціальних виплат. Йдеться про збільшення розміру виплат соціальної допомоги, - пише Politeka.

гроші

Варто зазначити, що регулярне, пару раз в рік підвищення розмірів прожиткового мінімуму – явище не нове. В Україні він поступово зростає з моменту його прийняття.

Наcтупне збільшення виплат відбудеться вже з початку наступного місяця. Так, 1 грудня 2018 року мають підвищити мінімальні пенсії до 1638 гривень.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Необхідно нагадати, що прожитковий мінімум є основою для встановлення багатьох соціальних виплат. Наприклад, мінімальна пенсія в країні встановлена ​​на рівні прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб.

пенсіонери

Якщо ж говорити про проект бюджету на 2019 рік, то згідно з прийнятим в першому читанні законопроекту, мінімальна пенсія повинна буде піднятися 1 травня 2019 го – до 1564 грн, та 1 грудня 2019 го – до 1638 грн.

Закон також передбачає збільшення випат військовим пенсіонерам. За даними Кабінету міністрів, середнє збільшення може скласти 738 грн. Підвищені пенсії отримають майже 498 тисяч колишніх військовослужбовців і правоохоронців. З 1 січня 2019 го по 31 грудня 2019 го їм буде виплачуватися уже 75 відсотків суми підвищення.

Крім того, наступного року в Україні можуть запровадити так звану автоматичну індексацію пенсій. Проте про конкретні суми та умови наразі не йдеться.

Загалом, згідно запропонованого парламентом проекту держбюджету на 2019 рік для українських пенсіонерів заклали 166,5 млрд грн, що на майже 3 мільярди більше, ніж торік.

Нагадаємо, громадянам порадили зазирнути в гаманці, в Україні почастішали випадки підроблення готівки.

Як повідомляв раніше Знай.ua, влада пояснила ситуацію навколо закриття відділень Укрпошти та як тепер пенсіонери отримуватимуть виплати.

Також Знай.ua писав, що українцям пояснили всі плюси та мінуси кредитів на житло та оренди.

Дивіться: