В Україні збираються збільшити тариф на електроенергію, обґрунтовуючи це зростанням вартості вугілля на європейських біржах та вартості його транспортування з нідерландського Роттердама до України.

До порядку денного засідання Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, яке відбудеться 14 грудня, вже внесли відповідне питання.

Зокрема, вартість вугілля, яка є складовою собівартості виробництва української електроенергії, хочуть збільшити на 11,7%, а закладену у тариф вартість транспортування вугілля з Роттердама до України збільшити ще на близько на 6%.

Такі зміни ще більше обдеруть українців. Зате фактичний монополіст на ринку теплової електроенергії, компанія "ДТЕК" Ріната Ахметова, заробить на цьому додатково 6,5 мільярдів гривень протягом наступного року. Про це, зокрема, повідомив голови асоціації споживачів енергетики та комунальних послуг Андрій Герус.

Популярні новини зараз
60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину "Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

У мережі вже прокоментували цю інформацію. Українець написав лютий пост у відповідь на чергове підняття тарифів. Він по-суті висказав думку більшості співвітчизників.

Так, користувач Facebook Олексій Сорокін написав все, що думає з приводу підняття тарифів українцям, чия середня заробітна плата не завжди сягає навіть 300 доларів. Він обурюється тим, що за доставку вугілля, яке "возять ліваком з Донбасу" правлять ціну, як за доставлене з Роттердаму. Крім того, "зі стелі" накручують ціну за саме вугілля.

"У Франції он ціни на бензин підняли - так пів-Парижа рознесли ***! Тепер там мораторій на 6 місяців на підняття цін на бензин, дизель, газ, електрику!
Зате в найбільш ох**** країні в світі з середньою зарплатою в $ 300 (це ще вважається хороша ЗП) і мінімальною пенсією в $ 51 (моя мама отримує саме стільки) - підвищення за підвищенням", - обурюється українець.

"Коли ви вже нажеретесь і подавитесь?", - звертається чоловік до можновладців.

Какой, нахуй, Роттердам? Вы чё там, вообще все ОХУЕЛИ? Возите уголь леваком с Донбасса, а цену доставки выставляете как...

Geplaatst door Alexey Sorokin op Dinsdag 11 december 2018

Нагадаємо, з нового року в Укараїні може зрости вартість електроенергії. Вже з січня українціям можуть прийти платіжки з новими "поправленими" сумами.

Як повідомляв портал Знай.ua, з 1 січня 2019 року українцям доведеться платити за опалення більше. Таке рішення прийняла Нацкомісія, яка регулює сферу енергетики і комунальних слуг.

Також Знай.ua писав, киянам озвучили нові тарифи на опалення та гарячу воду