Лікар-педіатр Євген Комаровський найчастіше чує від батьків питання: який напій для дітей найбільш корисний та правильний?

За його словами, з точки зору медицини тут все дуже однозначно. Якщо якась рідина використовується виключно для пиття (для втамування спраги, не більше), то для здоров'я вашої дитини найбільше підійде не кип'ячена, не газована мінеральна вода нейтрального смаку.

Школа Комаровського
Школа Комаровського

Комаровський тут натякає на розповсюджені в аптеках та супермаркетах товари – на пляшці може бути вказано "для дітей", а насправді туди додають різні екстракти. Приміром, женьшеню, лимону, м'яти, або обліпихи. Краще від цього відмовитися. А якщо вже й використовувати у харчуванні дитини, то тільки в натуральному вигляді – складові не такі вже й дорогі, тому спеціальну, насичену вітамінами та корисними елементами воду можна легко зробити вдома.

Школа Комаровського
Школа Комаровського

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Що ж робити, якщо дитина захворіла? Комаровський радить забути про воду і використовувати засіб для пероральної регідратації. Цей складний термін насправді наділений досить простим значенням: по суті це фармацевтичні добавки, які розчиняють у воді.

Школа Комаровського
Школа Комаровського

Школа Комаровського
Школа Комаровського

У складі можна знайти глюкозу та спеціальні мінеральні солі, котрі компенсують їх нестачу в організмі дитини. Але знову ж таки – про дозування та доцільність такого методу краще спочатку особисто консультуватися із лікарем.

Школа Комаровського
Школа Комаровського

Комаровський застерігає батьків – не потрібно вводити себе і всю свою родину в оману, коли бачите на полицях магазину мільйони видів соків, компотів і тому подібне. Тішитися сподіванням стосовно нормальної якості марно, краще просто давати дитині очищену від хімікатів воду, а той самий компот набагато смачніший і корисніший, якщо його вдома приготує мама.

Дивіться: Найкорисніші напої для дітей, поради Комаровського

Нагадаємо, Комаровський розповів, хто і як повинен годувати дітей. Як повідомляв "Знай.ua", Facebook оголосив війну противникам щеплень. Також "Знай.ua" писав, Комаровський розповів, як одягати дітей на прогулянку.