Українцям варто приготуватися до короткочасної хвилі холоду, після якої настане тепла погода. Про це повідомляє кліматолог Василь Троцюк.

Фахівець відзначає, що зараз середньодобова температура у західній частині України перевищує 0 градусів, там навіть випав дощ. Якщо цей показник і така погода збережеться протягом п'яти днів, то це буде означати прихід метеорологічної весни.

Однак такого стану справ може перешкодити арктичний антициклон, який зараз зрушився на схід України. Метеорологи чекають його повернення 25 лютого.

Практично у всіх областях очікується від 0 градусів до плюс 2, а вночі температура коливатиметься від 2 градусів тепла до мінус 8 градусів морозу.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

При цьому істотних опадів вже не очікується, так само як і сильних снігопадів (сніжитиме може хіба що на сході країни).

У цілому ж синоптики очікують приходу повномасштабної весни в Україну 10−15 березня. А вже до 25 березня температура повітря може підвищитися до 15 градусів вище нуля.

Раніше повідомлялося, що вдень 19 лютого за рахунок сонця потеплішає до +3...+7 градусів. Хоча повітря на північному сході все ж не встигне прогрітися, тут буде від 1 до 2 градусів тепла. У західних областях тепло і вдень і вночі, від +5 до +11, вдень від 0 до +3 градусів вночі. Південь поки мерзне, вночі від 0 до 5 градусів морозу, а вдень від 3 до 7 градусів тепла.

У столиці цієї ночі теж морозно, від 4 до 7 градусів, а вдень мінуси перетворяться в плюси: від 4 до 6 градусів тепла. Наталка прогнозує похолодання в Києві на 22-23 лютого. Але знову потеплішає у неділю 24 лютого.

Нагадаємо, підступне сонце захопить Україну. Погода не перестає радувати своїм теплом всю Україну і тільки вночі ми згадуємо, що ще не закінчився лютий.

Як повідомляв Знай. ua, стало відомо, коли повернеться зима. Наталка Діденко на своїй сторінці на Facebook повідомила, якою буде погода у вівторок.

Знай. ua писав, що зима не збирається залишати Україну. До кінця тижня різко похолодає.