У першу половину тижня на території України переважатиме суха і сонячна погода. Однак з п'ятниці суттєво похолоднішає у всіх областях країни. Про це повідомляє Уніан.

У середу, 20 лютого, у західних областях пройдуть короткочасні дощі. Найбільш тепла погода на заході - до +10°. В інших регіонах України синоптики прогнозують до +1°...+9°.

прогноз погоди на 20 лютого

У четвер, 21 лютого, місцями пройдуть дощі та мокрий сніг. Вночі по країні температура -10°…+2°, вдень на заході та півдні до +8°.

прогноз погоди на 21 лютого

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

У п'ятницю, 22 лютого, в більшості областей значно похолоднішає, очікується сніг, місцями мокрий. Вночі на північному сході стовпчики термометрів покажуть -12°. В інших областях країни буде до -9°.

прогноз погоди на 22 лютого

У вихідні, 23 і 24 лютого, в Україну повернеться суха погода. У суботу вночі найхолодніше буде на сході - до -13°, а на решті території температура повітря становитиме -11°…-1°. Вдень температура по країні -7°...+1°. У неділю вночі на сході до -8°, вдень в Україні прогнозується від -4° до +5°.

прогноз погоди на 23 лютого

прогноз погоди на 24 лютого

Народний прогноз погоди в Україні

20 лютого - день Луки, Федора і Порфирія. Якщо в цей день несподівано загримить грім, то влітку пропадуть сіножаті.

21 лютого - день Захарія Серповидця. Якщо у цей день місяць у колі - до відлиги і танення снігу.

22 лютого - день Валентини-крапельниці. В цей день починалася перша крапель. Чим холодніше буде в цей день і всі наступні дні лютого, тим теплішим буде березень.

23 лютого - день Прохора. Вважається, що після цього дня починається потепління.

24 лютого - день Власія. Предки вважали цей день переломом зими. Власіївські морози останні, завершальні для зими. Власій збиває ріг з зими.

Нагадаємо, синоптики попереджають українців, що після приходу антициклону слід приготуватися до ще однієї хвилі прохолодної погоди, яка, займе досить не багато часу. Про це стало відомо завдяки прогнозом відомого українського кліматолога Василя Троцюка.

Як повідомляв портал Знай.uа, для метеозалежних людей лютий 2019 року видався досить складним. Але місяць ще не закінчився., у фахівців є погані новини. Через сильні магнітні бурі, а в лютому їх ще мінімум два, українцям загрожує погане самопочуття.

Також портал Знай.uа писав, що зараз середньодобова температура у західній частині України перевищує 0 градусів, там навіть випав дощ. Якщо цей показник і така погода збережеться протягом п'яти днів, то це буде означати прихід метеорологічної весни.