Остаточне потепління прийде в Україну в кінці березня, до цього ж протягом першого місяця весни будуть спостерігатися температурні гойдалки.

Такий прогноз дав народний синоптик Леонід Горбань, передає "Апостроф". Початок весни, за його словами, не порадує теплом.

"Перші сім днів березня будуть досить морозними. З 1 по 4 березня морози будуть на рівні 5-6 градусів, а нічні можуть доходити і до 9 градусів нижче нуля", – розповів він.

Далі з 4 по 10 березня Горбань пообіцяв невелике потепління: від 1 до 3 градусів морозу.

"Загалом, перші сім днів березня прораховуються холодними, правда деякі синоптики кажуть, що в Україну прийде рання весна, але мої розрахунки цього не підтверджують", – зазначив він.

Популярні новини зараз
Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Відчути весну, за словами Горбаня, можна буде з середини березня, проте він чекає в цей час температурні гойдалки.

"З 10 по 19 березня буде плюсова температура, але "плюс" невеликий: від 4 до 5 градусів вище нуля, а в деякі дні навіть 2-3 градуси тепла. З 20 по 22 березня стовпчик термометра знову впаде до нуля і навіть нижче: 1-2 градуса морозу", – сказав Горбань.

Остаточно ж вступить в силу і прожене зимові морози весна в кінці березня.

"Стійкий перехід на плюсову температуру прораховується з 24 березня, і до кінця місяця буде поступове підвищення температури", – запевнив Горбань.

Так, починаючи з 23 березня, буде плюс 2-3 градуси, і кожен день буде додаватися по 2 градуси тепла, а до кінця місяця буде вже 6-7 градусів тепла.

За прогнозами Горбаня, українцям слід підготуватися до досить прохолодного березня. Крім того, варто очікувати і весняного снігу.

"З 3 по 5 березня очікується сніг, а 7 і 9 березня – сніг з дощем. З 14 по 16 березня будуть дощі, потім з 20 по 22 дощ зі снігом, а починаючи з 23 березня і до кінця місяця опадів не прораховується", – резюмував народний синоптик.

Нагадаємо, підступне сонце захопить Україну.

Як повідомляв Знай. ua, стало відомо, коли повернеться зима.

Знай. ua писав, що зима не збирається залишати Україну.