Уже через декілька тижнів українці зможуть отримати субсидію готівкою – виплата "живих" грошей почнеться в березні. Всі громадяни, які подали документи на субсидію, починаючи з січня 2019 року, отримають готівкові кошти на оплату газу, опалення, електроенергії, води і твердого палива. Звичайно, лише за умови, що субсидія або пільга була призначена.

З 12 березня громадяни непенсійних віку, яким призначили субсидію, зможуть отримати її в готівковій формі через платіжну систему "Швидка копійка" у відділенні Ощадбанку, повідомляє "Хвиля", посилаючись на інформацію прес-служби уряду.

"Громадяни непенсійних віку з 12 березня будуть отримувати першу субсидію грошовим переказом через платіжну систему« Швидка копійка ». Для цього необхідно звернутися в будь-яке відділення Ощадбанку з паспортом та ідентифікаційним кодом. Також всім субсідіантам надішлють на адресу проживання персональне повідомлення з роз'ясненням про розмір субсидії, за що нараховано субсидію і як її отримати "живими» коштами", ​​- деться в повідомленні.

Пенсіонери отримають суму нарахованої субсидії в день отримання пенсії (це з 4 по 25 березня) на існуючі пенсійні картки або готівкою через поштові відділення чи кур'єром Укрпошти додому.

Нагадаємо, громадяни не пенсійного віку, яким призначили субсидію, зможуть отримати її з 12 березня у найближчому відділенні "Ощадбанку" за пред’явленням паспорту та ідентифікаційного коду.

Головне, щоб "жив"і гроші люди платили за призначенням, бо за борги обіцяють субсидію скасувати.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

В Кабміні пояснили, що якщо станом на травень 2019 року, у домогосподарства буде прострочена понад місяць заборгованість за послуги понад 340 гривень, субсидію на новий період 2019-2020 років не призначатимуть.

Як повідомляв портал Знай.ua, експерти розказали, скільки реально можна зекономити на субсидіях.

Також Знай.ua писав, куди ми переказуємо кошти за газ, світло та воду.