Пацієнтам з дитячими візочками забезпечать доступ до відвідування полікліник та амбулаторій міста Києва. Суд зобов’язати Київську міську раду облаштувати майданчики для візків біля медичних закладів Святошинського та Дарницького районів.

Такого справедливого судового рішення домоглася не Уляна Супрун, а матусі спільноти "Київ дружній до батьків та малюків".

Батьки подали позов про визнання протиправною заборону заходити із дитячими візочками у центри первинної медико-санітарної допомоги Голосіївського, Святошинського та Дарницького районів столиці.

7 лютого 2019 року адміністративний апеляційний суд міста Києва частково задовольнив вимоги батьків.

Було вирішено зобов’язати Київську міську раду облаштувати майданчики для візків біля амбулаторій Святошинського та Дарницького районів.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Разом з тим суд дозволив не облаштовувати місця для розміщення візочків усередині амбулаторій.

Раніше, окружний адміністративний суд міста Києва не визнав дії лікарень Києва, які забороняли заходити до закладу з візочками дискримінаційними.

Тоді юристка позивачів Юлія Науменко зазначила:

"Якщо ж Україна не буде вважати це дискримінацією, не буде визнавати такі дії незаконними й вони продовжуватимуться, в подальшому будемо звертатися до Європейського суду з прав людини".

Юристка наголошує, що медичні заклади мають гарантувати доступ до медичних послуг всім без дискримінацій.

Матусі налаштовані рішуче і схоже, що досягнуть свого та доб'ються забезпечення своїх прав.

На відміну від них, виконувач обов'язків міністра охороyи здоров'я України Уляна Супрун відбулася черговою публікацією у Facebook.

Нагадаємо, Уляна Супрун заявила, що знає про проблему українських матусь з візочками.

Супрун написала у Facebook, що МОЗ вже неодноразово зверталося в управління охорони здоров'я на місцях і до головних лікарів з проханням прибрати оголошення про заборону в'їзду в лікарню з колясками, а також зробити простір доступним для всіх пацієнтів.

Як повідомляв портал Знай.ua, водій міської маршрутки відмовився перевозити пасажирів з дитячими колясками.

Також Знай.ua писав, Комаровський розповів, як одягати дітей для зимових прогулянок.