Мешканці Львова скаржаться на нашестя щурів в будинках і квартирах. Зараз ми розберемося чому так багато з'явилося щурів і що з цим робити.

З чим пов'язано нашестя щурів?

В першу чергу, температура повітря. Коли на вулиці заморозки, щури та миші перебігають у теплі місця. А це підвали будинків, квартири, комори, магазини та інші приміщення, куди є доступ. Погодьтеся, що є багато парадних, де немає домофона. А це значить, що найчастіше двері відкриті. Щурам пробратися в будинок абсолютно нічого не варто. Так що подумайте над тим, щоб поставити на загальні вхідні двері домофон або стежте за тим, щоб двері завжди була закриті.

Якщо вже щур або миша забігла в будинок, то вона може пробратися і у вашу квартиру. Припустимо, хтось подзвонив вам у двері, ви відкрили, а тут щур раз і вже у вас вдома. Особливо небезпечно, коли у вас в квартирі є комора з консерваціями і якимись заготовками. Це справжній рай для гризунів. А також краще виносити сміття на вулицю.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У зимовий час не рекомендується купувати продукти в мішках. Так як вони містяться на складах, де швидше всього є гризуни. Миша може застрибнути в ту саму картоплю і в результаті ви принесете додому мішок з не дуже приємним "сюрпризом".

Не забувайте, що це все дуже серйозно. Так як гризуни приносять не тільки бруд, але ще й вірусні захворювання. Також вони можуть бути скажені, а наслідки цього ви й самі знаєте.

До речі, щури забігають в приміщення не тільки, щоб погрітися, але вони ще й розмножуються в теплі. Уявляєте, забіг в підвал один щур, а вибігло десять. Будьте пильні, адже це не жарти!

Що робити?

Якщо у вас нашестя щурів, звертайтеся до спеціалізованих установ. Де працюють кваліфіковані люди і вони знають, як потруїти щурів. Також обов'язково залиште заявку на сайті Львівської міської ради, а краще зателефонуйте і розкажіть про проблему.

Нагадаємо, у щурів є ментальна карта.

Як раніше повідомляв Знай.uа, лабораторні щури отримали підвищення.

Знай.uа писав, світу показали найбільшого щура.