Нещодавно з'явилась інформація про те, що Національний банк України хоче звузити сфери використання готівки. Про це повідомила прес-служба НБУ, пишуть в УНН.

В НБУ уточнили, що хочуть знизити граничну суми розрахунків готівкою суб'єктів господарювання з фізичними особами з 50 тисяч гривень до 15 тисяч гривень (тобто встановлення її в розмірі, що не перевищує 10% від суми, встановленої для фінансових операцій з готівкою, які підлягають обов'язковому фінансовому моніторингу.

Також хочуть ввести обмеження в розмірі до 15 тисяч гривень включно готівкових розрахунків фізичних осіб - довірених осіб суб'єктів господарювання, які отримали готівку під звіт для виконання окремих цивільно-правових дій від імені та за рахунок такого суб'єкта господарювання.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

НБУ зазначали, що обов'язок суб'єктів господарювання в разі зняття готівкових коштів з поточних рахунків з метою здійснення готівкових розрахунків з фізичними особами потрібно буде надавати за запитом банку (філії, відділення) підтверджуючі документи, на підставі яких здійснюються такі готівкові розрахунки та інші документи, необхідні банку (філії, відділення) для вивчення клієнта.

НБУ розробили проект постанови Правління Національного банку України "Про затвердження Змін до Положення про ведення касових операцій в національній валюті" спеціально для звуження сфери використання готівки, а також для зменшення тінізації економіки та розвитку безготівкового сегменту.

Нагадаємо, що Національний Банк України вже кілька років, можливо, привласнює гроші українських громадян. Такий висновок можна зробити з їх відповіді на запит від Всеукраїнської громадської організації «Асоціація платників податків України».

Як повідомляв портал "Знай.uа": нещодавно в процесі пограбування у Харкові підірвали банкомат "ПриатБанку". Сталося це вночі, 22 лютого. У МВС повідомляють, що поліція приїхала протягом 5 хвилин, проте грабіжники встигли втекти.

Також "Знай.uа" писав, що у Херсоні безчинствують колектори: у людей відбирають останнє і виганяють на вулицю.