Психіатр Олексій Казанцев розповів про так зване весняне загострення, а також попередив, коли чекати його проявів, з якої причини воно починається і як себе вести, якщо поблизу знаходиться людина, яка веде себе неадекватно.

За словами фахівця, існує деяка залежність між часом року і психічним станом, проте у деяких людей загострення стартує з приходом весни. Загострення відбуваються в результаті зменшення за зиму імунітету, відсутність відпочинку і гормональних перепадів. У групі ризику перш за все знаходяться ті, хто стоїть на обліку у психіатра, але в даний період припиняє заняття з фахівцями.

Казанцев заявив, що для порятунку від людей, які страждають весняним загостренням, слід звертати увагу на поведінку оточуючих і не вступати ні в які суперечки з тими, хто веде себе підозріло.

Експерт підкреслив: "Є люди, у яких навіть поза сезону всередині психопатія йде, вирує, кипить. Відповідно, свою дратівливість, злостивість він може зірвати на будь-якому з тих, хто, як йому здалося, косо на нього подивився або щось йому сказав".

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Фахівець також радить людям, які помітили у своїх родичів ознаки психічного розладу, терміново звернутися до лікаря-психіатра для визначення тієї чи іншої патології. При цьому люди, які не мають розладів, повинні слідувати деяким рекомендаціям, серед яких особливе місце відведено вживанню спиртних напоїв.

На закінчення він сказав: "Більш здоровим людям, звичайно, потрібно побільше активного відпочинку, бувати на вулиці, рухатися, приймати полівітаміни, харчуватися у відповідності з сезоном, відвідувати активні заходи, не пов'язані з алкоголізацією".

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що підвищення вартості проїзду у Львові змусило одного з жителів міста звернутися до суду для примусового зниження неадекватної ціни.

Як повідомляв портал "Знай.uа": індексація українських пенсій ось-ось почнеться і українцям пояснили, хто і в яких розмірах може розраховувати на надбавку.

Також "Знай.uа" писав, що Ванга передбачила, що новий президент, якого невдовзі оберуть в нашій країні, не буде схожим ні на кого з попередніх, а також змінить Україну на краще.