Архієпископа Сімферопольського і Кримського Климента затримали по дорозі в Ростов-на-Дону в анексованому Криму, в той момент, коли священнослужитель прямував на зустріч з українським політв'язням Павлом Грибом.

Про це стало відомо з повідомлення українського журналіста та громадського діяча Андрія Щекуна на його сторінці у Facebook.

Архієпископ Климент

У повідомленні йдеться: "Архієпископа Климента затримали і везуть в Київський райвідділ поліції міста Сімферополя. Сьогодні він повинен був виїхати на зустріч з українським полоненим Павлом Грибом в Ростов-на-Дону. Затримали його прямо в автобусі на центральному автовокзалі Сімферополя (вулиця Київська, 4), де він перебував і планував виїхати до полоненого".

На даний момент архієпископ Климент перебуває у відділенні поліції Центрального району Сімферополя на вул. Футболістів, 20 і чекає на прибуття адвокатів.

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

Архієпископ Климент

Священнослужитель поділився інформацією щодо того, що відбувається: "Як мені сказали в черговій частині, був дзвінок з повідомленням, що у Сімферополі у церкві на вулиці Севастопольській щось вкрали. Тобто, хтось нібито подзвонив, що в моїй церкві крадіжка. І тому вони мене затримали на автовокзалі, зняли з автобуса. Це все брехня. Так як про те, хто я, вони дізналися, лише коли привезли в райвідділ. І через 30 хвилин вони придумали таку версію. ", а потім додав: "Я повинен був виїхати в Ростов до Гриба. І суд Ростова дав дозвіл на відвідання його в СІЗО".

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що експерт прокоментував ситуацію навколо скандалу з Укроборонпромом. Він підкреслив, що Україна має значні потужності для створення величезної кількості деталей для військової техніки, навіть незважаючи на те, що більшість заводів потребують оновлення верстатів.

Як повідомляв портал "Знай.uа": у Броварах невідомий скоїв наїзд на чоловіка, який згодом від отриманих травм помер. Через деякий час правопорушник сам прийшов у поліцію і зізнався у скоєному – ним виявився співробітник поліції.

Також "Знай.uа" писав, що Вселенський патріарх Варфоломій заявив про те, що надання Томосу Православній церкві України не буде виноситися на обговорення зібрання предстоятелів православних церков і Всеправославного собору.