Предстоятель Української автокефальної помісної церкви Епіфаній заявив, що Православна Церква готова прийняти назад всіх представників Московського патріархату, і навіть намісника Києво-Печерсько лаври Митрополита Павла, що багаторазово потрапляв у скандали. І умова тільки одна - проста і християнська. Покаятися. Про це Епіфаній розповів в інтерв'ю виданню "Українська правда".

За його словами, зараз "складно уявити, щоб владика Павло попросив прийняти його в ПЦУ.

"Якщо він прийме відповідне рішення і покається у тому, що він робив досі... Хоча це складно зараз навіть уявити...В тих його висловлюваннях які ми чуємо в ЗМІ, це тільки ненависть. Але Саул теж переродився в апостола Павла. Можливо, щось трапиться в його житті, що він також змінить свою думку і стане на шлях розвитку вже єдиної Церкви", - заявив митрополит Епіфаній.

"Якщо ми не приймемо людини, що кається, то про яке єднання тоді можна говорити?", - додав він.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадаємо, раніше ми писали, що московський піп живе в Україні як у Бога за пазухою. У мережі показали царські хороми путінського митрополита.

Українці добре пам'ятають, як всю країну свого часу шокували люксовий автомобіль і маєток скандального господаря Лаври владики Павла Лебідя, де були знайдені золоті пластини, секс-іграшки, і колекція годинників. Але Павло Лебідь, виявляється, далеко не самий зухвалий батюшка з паноптикуму.

Нагадаємо, в особняку настоятеля Києво-Печерської Лаври знайшли золоті пластини, секс-іграшки і колекцію годинників, а мармурова підлога – найскромніше по оздобленню його будинку.

Як повідомляв портал Знай.uа у мережі з'явилися фотографії двоповерхового "стайні для худоби" намісника Києво-Печерської лаври митрополита УПЦ МП Павла Лебідя.

Знай.uа писав скандальний намісник Києво-Печерської лаври митрополит Павло (Лебідь) розповів про смерть чотирьох працівників музею після того, як він їх прокляв.