Не дивлячись на регулярні відстріли і облави кількість вовків на Харківщині за останній рік зросла з 291 до 374 особин. За даними таксації обласного управління лісового та мисливського господарства.

Користувачі угідь такої новини зовсім не були раді. Адже кожен вовк за рік з'їдає по тонні дичини. Через це в мисливських угіддях різко впала чисельність дикого кабана( з 765 до 403 особин), ланей (з 368 до 337) і навіть зайців стало менше на тисячу з гаком.

Біда в тому, що вовки є природними носіями збудника небезпечної хвороби - сказу. А хвора тварина може зайти в село і нападати без розбору на людей і тварин. Подібні випадки на Херсонщині трапляються щороку.

Ось декілька порад як захистити себе від вовка, якщо ви зустрілися з ним віч-на-віч:

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

1. При зустрічі з цим тваринам не намагайтеся від нього втекти, це марно. Не дивіться в очі вовка і не кричіть, він сприймає це як загрозу або виклик.

2. Обережно ідіть назад, стоячи обличчям до звіра. Спробуйте забратися на найближче дерево - це кращий вихід при зустрічі з вовком, так як він не зможе там вас дістати - і чекайте, коли тварина піде на достатню відстань.

3. Якщо звір все ж напав на вас, виставте вперед руку (бажано встигнути обмотати її курткою або светром) для того, щоб вовк в нього вчепився, а іншою рукою наносити йому удари в ніс або очі - це найбільш чутливі місця на тілі хижака.

Нагадаємо, що Вовки повернулися туди, де їх вже не чекали. В бельгійських лісах був виявлений вовк. Це перший подібний випадок за минуле століття. Швидкі темпи урбанізації та не регламентована полювання призвели до зникнення вовків на значній частині Європи.

Нещодавно "Знай.uа" писав, що Біжить з вовками: історія норвежця, який став справжнім альфа-самцем. На північний захід від Осло в районі національного парку Langedrag живе справжній альфа-самець, який приручив волков Френк Андре Сома.

Небезпечний вовк розгулює по Україні, і це не Олег Винник.