GSC Game World - українська компанія-розробник комп'ютерних ігор, найбільше відома за ігровими серіями "Козаки" та S.T.A.L.K.E.R.

Заснував її у Києві в 1995 році Сергій Григорович, назву компанії утворив за ініціалами свого імені латиною (Grigorovich Sergiy Constantinovich).

Зараз Сергій Григорович став "гордістю України". Його віднесли до людей, котрі змінили хід історії завдяки своєму гострому розуму, таланту і кмітливості.

Ще в далекому дитинстві Сергій Григорович вирішив, що точно буде багатим. Спонукала до цього поїздка у Францію та захоплення комп'ютерними іграми. Логотип компанії розробив сам ще у 12-річному віці.

Для роботи хлопець покинув навчання у Київському політехнічному інституті. Та вже у 20 років Сергій Григорович став доларовим мільйонером.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

"Я ніколи не користувався запозиченим капіталом. Я любив перекласти ризики на видавця, але всі продукти фінансував самостійно. У мене є принцип – я вважаю, що якщо ти робиш продукт, то повинен витрачати винятково свої гроші. Люди, які витрачають не свої гроші, не так уважно ставляться до процесу розробки і до ризиків. Вони займаються самообманом, щиро переконуючи себе, що все добре", – заявив Сергій Григорович.

Перший серйозний успіх, який показав міжнародній геймер-спільноті справжній талант українців, стала розробка власної гри. Сергій, сам щирий шанувальник онлайн-стратегій, бачив купу недоліків у іграх, які існували на ринку. Відтак вирішив створити свій, досконалий продукт. Так на світ з'явилися культові нині "Козаки" (Cossacks). Гра відома у всьому світі та додала розробникам ресурсів і натхнення на подальші звершення.

Наступний хіт не змусив на себе довго чекати. Славнозвісний шутер S.T.A.L.K.E.R., як і попередню гру, об'єднує українська тематика: сюжет у віртуальному світі розгортається в зоні відчуження поблизу Чорнобиля.

Загальний тираж ігор, розроблених Сергієм і його командою, перевищує 7 мільйонів копій. А от сам розробник тепер грає рідко - комп'ютерні стратегії йому замінило реальне бізнес-планування, а адреналін, замість "стрілялок", він черпає на перегоновому треку, реалізуючи своє захоплення мотоспортом.

Нагадаємо, огляд Metro: Exodus: критики винесли вердикт грі.