Департамент соціального захисту населення Черкаської облдержадміністрації та Благодійна організація «Фонд родини Нечитайло» передали новий автомобіль Ford Connect Tourneo для служби соціальних перевезень міста Умані. Закупівля автомобіля відбувалася на умовах співфінансування: 50% від Фонду родини Нечитайло, 50% від Уманської громади.

«Соціальні перевезення Черкащини» - це спільний проект державної структури та благодійного фонду. Він був створений для розвитку послуг з соціального перевезення людей з інвалідністю та маломобільних груп населення. Благодійники та держустанова створили додаткові можливості доступу до соціальних, медичних, культурних закладів, активної інтеграції у суспільство. «Рік роботи проекту показав, що транспортні соціальні послуги є затребуваними, і виникла потреба в посиленні служби Умані додатковим автомобілем для охоплення прилеглих територіальних громад. Часто виникають ситуації, коли одночасно надходять декілька заявок на соціальні перевезення, і один автомобіль не в змозі їх задовольнити. Тому для людей громади новий автомобіль дасть змогу вчасно отримати дуже актуальну і потрібну соціальну послугу. А головне, її вартість в чотири рази нижча, ніж на комерційному ринку таксі», - розповідає представник департаменту соціального захисту Шимчук Олег.

Посилення служби соціальних перевезень Умані додатковим автомобілем дасть змогу охопити послугою прилеглі сільські громади, розширити вільний доступ до закладів медицини, освіти, культури для більшої кількості осіб з інвалідністю та маломобільних груп населення Уманського району, полегшити їх пересування містом, районом та залучити їх до активного життя.

«Соціальні перевезення Черкащини – це вдалий приклад державно-приватного партнерства, коли кожна із сторін готова вкладати в нього свої ресурси (фінансові, людські тощо), брати на себе відповідальність та досягати результатів у взаємовигідному партнерстві. Місто Умань, відчуваючи великий попит на послуги з соціальних перевезень, запропонувало прилеглим до міста районам та сільським громадам об’єднати зусилля, ресурси, щоб розширити географію проекту та охопити послугою більшу кількість людей в Уманському районі. Ми, як благодійники, які піклуються про те, щоб люди з інвалідністю могли жити на рівних, підтримали цю ініціативу», - розповідає директорка «Фонду родини Нечитайло» Вікторія Миколаюк.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

«Я дуже вдячна за те, що в нашому районі з’явилась можливість для немічних пенсіонерів, таких як я, поїхати в лікарню чи в соцзабез. Хай Бог дає здоров’я всім, хто придумав і втілив в життя таку потрібну послугу», - розповідає пенсіонерка Галина.

Нагадаємо, що всього в області вже працює 4 таких автомобіля, це буде п’ятий. За півтора роки існування партнерського проекту «Соціальні перевезення Черкащини» охоплено близько 15 тисяч людей, які не мають можливості користуватись громадським транспортом і потребують допомоги в перевезенні. Соціальним таксі користуються люди з інвалідністю, які пересуваються на візках, діти з інвалідністю, маломобільні групи населення - підопічні інтернатів для людей похилого віку, одинокі пенсіонери старше 70 років та ін. Завдяки послузі соціальних перевезень люди мають можливість отримати медичну допомогу, дістатися до соціальних, освітніх установ.