З'явилося відео з "ДНР", на якому бойовики спростовують інформацію про втечу терористки Маргарити Пономаренко (Торосян) з тимчасово окупованого Донецька.

Популярний блогер Фашик Донецький до цього розповів, що терористка почала користуватися програмою "Тебе чекають вдома". Також він стверджував, що вона здала службі безпеки України особисті дані всіх бойовиків 1 танкової роти "територіальної оборони ДНР".

Голодранці з ДНР

На сайті блогера йдеться: "Маргарита вирішила не ламати собі життя, і списалася з СБУ. Тіло прихопило флешку з особистими даними всіх бійців 1 танкової роти так званої територіальної оборони "ДНР". А перед виїздом відправила даних ще на 16 гб (за свободу треба платити) … Маргарита за пачку даних вже потрапила під амністію і в неї тепер все буде добре".

Після публікації цієї інформації на Пономаренко відразу ж звернули увагу і бойовики "ДНР". У четвер, 7 березня, "прес-служба УПМ ДНР" виклала на YouTube ролик, на якому Пономаренко стверджує, що з 2014 року входить до складу угруповання "ДНР", але зараз звільнилася через закінчення контракту.

Популярні новини зараз
Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома
Показати ще

Маргарита Пономаренко

Крім того, втікачка спростовує заяву про передачу даних СБУ: "Маячня це тільки тому що, куди я цю флешку буду засовувати? В танк?". Крім того, вона всіляко намагалася переконати оточуючих, що у неї немає комп'ютера чи доступу до нього.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що російські ЗМІ розповсюдили брехливу інформацію про те, що на територію тимчасово окупованого Донбасу українськими властями відправлено ешелони з танками. У повідомленні сепаратистів говориться: "Виходячи з опису фотографії, знімок був зроблений в середу вранці на одній із залізничних станцій Києва".

Як повідомляв портал "Знай.uа": у зв'язку з відсутністю адекватного розмитнення автомобілів на иностанной реєстрації, українці змушені вигадувати нові способи ввезення машин. Однією з останніх стала схема, згідно з якою такі авто реєструють на польську фірму для перевезення товару для українських компаній.

Також "Знай.uа" писав, що СБУ провели цікаве затримання – як виявилося, російські спецслужби впровадили свого агента до міської ради Харкова. В результаті чиновника звинуватили в державній зраді і взяли під варту на 60 діб.