Національний банк України (НБУ) на 18 березня 2019 року встановив офіційний курс на рівні 27,01 грн/долар, що на 30 копійок вище порівняно з попереднім банківським днем. Про це свідчать дані на сайті регулятора.

Офіційний курс гривні до долара на 18 березня встановлено на такому рівні: 2701,4849 гривень за 100 доларів (+29,8361 гривень).

При цьому курс долара на 15 березня становить 2671,6488 гривень за 100 доларів.

Довідкове значення курсу долара на 15 березня склало 27,00 гривень за долар. Опублікований Нацбанком довідковий курс долара на 12:00 склав 27,0037 гривень за долар, що на 34 копійки вище, ніж встановлений 14 березня (26,6670 за долар).

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Нацбанк
Нацбанк

Раніше повідомлялося, що ніяких різких обвалів національної валюти в найближчому майбутньому не очікується, так як Нацбанк не утримує гривню на прийнятному для економіки рівні.

Про це в ефірі одного з українських телеканалів заявив член ради НБУ Василь Фурман.

Так, в даний момент Національний банк України може впливати на курс гривні лише за рахунок валютних інтервенцій. Відомо, що в лютому 2019 року функціонери НБУ закупили майже мільярд доларів, щоб поповнити валютні резерви після видачі траншу по зовнішній заборгованості.

Також повідомлялося, що з 2019 року українці зможуть придбати квартиру в лізинг, тобто орендуючи житло, громадяни мають право через 30 років стати повноцінним власником квартири.

Фахівці розповіли про всі переваги та підводні камені нової програми.

Потенційний орендар вибирає собі житло, причому не обов'язково, щоб воно було вже побудовано. Далі на термін до 30 років оформляється договір, який посвідчується нотаріально та реєструється.

Зовні операція нагадує банківський кредит. Вноситься початковий внесок, необмежений в розмірі. Орендні платежі складаються з платежів на викуп житла та винагороди (доходу) орендодавця. Нагороду визначають виходячи з розміру процентної ставки (річних), встановленої договором.

Нагадаємо, в Україні зросли ціни на продукти, пальне та комуналку: скільки доведеться платити в 2019 році.

Як повідомляв Знай.uа, Vodafone обдере українців до нитки: в мережі бунт - "нас розвели".

Знай.uа писав, курс валют на вихідні: гривня набере вагу на свята.