Протистояти агресії Росії на території Донбасу зголосилися не тільки чоловіки, але і безліч жінок, які не побоялися відправитися на лінію фронту і захищати країну. До них відноситься і мешканка Львова Юлія Блага, яка в 22 роки поїхала на війну в селище Піски, про що йдеться в сюжеті 24 каналу.

Як дівчина потрапила на війну

Юлія згадує, що з початком війни дівчат і жінок не хотіли брати на фронт, однак вона без вагань прийняла це рішення: "Сталося так, що у мене був друг "Рубін". Він був не зовсім обізнаний про те, що у мене немає ніякої підготовки. Зрештою, я трохи здуріла і поїхала".

В подальшому дівчина потрапила в добровольчий батальйон ОУН, де всього за два тижні освоїла зброю, прийняла присягу і перетворилася на сміливця з позивним "Чорна". На лінії вогню займалася зв'язком, надавала допомогу пораненим і навіть ходила в вилазки.

Юлія Блага

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Про один з таких днів Юлія розповіла: "Ми висунулися в тихий і спокійний сонячний день. Тоді ніхто не стріляв, і раптом ми потрапили під кулеметний і мінометний обстріл. Тоді я зрозуміла, що життя може закінчитися. Я лежала, розуміючи, що нікуди подітися і просто думала, що це кінець".

Життя після війни

Після того, як Юлія повернулася з фронту, вона вирішила відправитися в ряди Збройних сил – була заступником командира батареї в дивізіоні артилерійської розвідки. Дівчина каже: "Я вважала, що повинна зробити щось корисне для Батьківщини. Коли я приїхала, то відчувала, що не повністю виконала обов'язок перед країною. Мені здавалося, ще треба щось зробити корисне і я вирішила підписати контракт".

На даний момент вона служить у Львівському військкоматі і мріє про перемогу України у війні і щастя на особистому фронті. Вона бажає, щоб кожен українець приєднався до загальної перемоги.

Юлія Блага з товаришами

День добровольця у Львові

У Львові в цьому році День добровольця зустріли без концертів і пісень. Для українських військових це швидше можливість знову побачити побратимів і пом'янути тих, кого вже немає.

Доброволець Андрій Каратник вважає: "Взагалі можна цей день вважати святом? Можливо, краще – Днем пам'яті тих, хто з власної волі вирішив захищати Батьківщину. Вони не розраховували на якісь привілеї, а просто зробили це за покликом серця".

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що український військовий записав відеозвернення, в якому жорстко розкритикував кандидата в президенти.

Як повідомляв портал "Знай.uа": командувач Об'єднаними силами на Донбасі генерал-лейтенант ЗСУ Сергій Наєв розповів про основне завдання українських військових.

Також "Знай.uа" писав, що кремлівські окупанти не перестають використовувати заборонене озброєння на території Донбасу, внаслідок чого один український вояк поранений, а один загинув.