Робота у країнах ЄС й досі манить українців через дуже низьккий рівень зарплат у країні.

Про це зазначають ЗМІ.

Відповідно до статистичних даних у країнах ЄС минулого року середня заробітня плата зросла на цілих 14%. Якщо ж перевести цю суму у гривні то виходить близько 42 тисяч гривень.

Зокрема, звичайному будівельнику у Чехії роботодавці готові платити від 25 тисяч гривень на місяць. У свою чергу професійний зварювальник отримуватиме від 60 тисяч гривень.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

Також варто додати, що електрик у місяць може отримувати за свою роботу від 31 тисячі, проте в Угорщині. А далекобійник у Литві зароблятиме близько 66 тисяч гривень.

Раніше повідомляли, що для українських заробітчан хочуть запровадити "карту трудового мігранта" та сформувати їх реєстр.

Такі нововведення пропонуються у проект закону №10153 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення державної підтримки українців за кордоном".

Законопроект внесли на розгляд до Верховної Ради наприкінці минулого тижня. У ньому йдеться про кілька дуже важливих та навіть революційних нововведень:

  • створення окремого органу виконавчої влади з питань трудової міграції під контролем Мінсоцполітики;
  • формування реєстру заробітчан;
  • установа Фонду "добробуту" українських мігрантів;
  • впровадження карти трудового мігранта.

Депутати пропонують створити новий виконавчий орган і підпорядкувати його Мінсоцполітики. Він буде прописувати нові правила для трудових посередників, а також допомагати самим заробітчанам. Його вже встигли обізвати новим "міністерством". По-перше, в його структурі передбачається створення територіальних органів (в містах і областях). По-друге, його наділять величезним числом нових повноважень.

  • Провести перепис заробітчан, з яких збиратимуть внески до Фонду "добробуту".
  • Взяти на себе збір та ведення бази трудових мігрантів.
  • Відомство буде допомагати людям з працевлаштуванням.
  • Здійснювати правову допомогу, вирішувати трудові спори.

Нагадаємо, українки показали пекельні муки заробітчан, які розривають серце.

Як повідомляв "Знай.ua", заробітчан завалили податками та перевірками, мільйони українців не можуть виїхати за кордон.

Також "Знай.ua" писав, що юний заробітчанин поїхав за кордон, щоб допомогти родині, але сталося страшне.

Зеленський для Коломойського - як Путін для Березовського