31 березня помер Вацлав Сігизмундович Мошинський.

Про це розповів його колега Ігор Бойченко.

"Він прожив довге і плідне творче життя (режисер, художник, педагог), брав участь у сотнях виставок, було багато вітчизняних і міжнародних нагород, почесних звань, тричі очолював Херсонське обласне відділення НСФХУ. Разом з ним пішла ціла епоха херсонської фотографії. Світла пам'ять і Царство Небесне", - кажуть про Вацлава.

Вацлав Мошинський був доцентом ХНТУ, Художником Міжнародної Асоціації фотомистецтва, почесним членом Національної спілки фотохудожників України.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім У кого в Україні збільшаться пенсії з 1 квітня Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році
Показати ще

Народився 26 лютого 1935 року в Новій Одесі Миколаївської області.

У 1959 році закінчив Київський політехнічний інститут за спеціальністю «Звукотехніка». Кваліфікація: інженер-електрик.

Став популярним як фотохудожник в 1968 році на Міжнародній фотовиставці в Італії, де знімок "Розповідь про війну" принесла йому славу. З того моменту він провів більше 100 фотовиставок.

Приблизно 40 років працював на Херсонському обласному телебаченні звукорежисером, режисером, головним режисером, режисером-оператором. Зняв не менш 3000 телевізійних і 65 документальних фільмів.

Мошинський Вацлав Сігизмундович - член творчих спілок: журналістів (1969), кінематографістів (1981), фотохудожників (1989). У 1996 році отримав звання AFJAP - фотохудожника міжнародної федерації фотомистецтва, з 1997 року - член Європейської організації професійних фотохудожників EDISF.

Довго працював на громадських засадах Головою Херсонської організації Спілки фотохудожників України, з 1999 року на викладацькій роботі у ХНТУ.

Нагадаємо, Помер легендарний письменник: пробудив світову літературу від тривалої сплячки

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Пішов з життя відомий борець за права українців: він допоміг мільйонам

Також "Знай.ua" писав про те, що З життя пішла легендарна режисер: на неї молилися художники всього світу