На цьогорічних виборах зафіксовані порушення різного плану, зокрема є факти використання ручок з чорнилом, що зникає.

Так, поліція Києва порушила кримінальні справи за фактом використання ручок зі зникаючим чорнилом. Про це заявив начальник Головного управління Національної поліції Києва Андрій Крищенко. Він також повідомив про крадіжку виборчого бюлетеня під час президентських виборів в Україні.

"Кримінальні виробництва розслідуються за фактом крадіжки бюлетеня і за фактом використання ручок, чорнило яких через деякий час зникали", - заявив Крищенко.

Однак, як виявляється, використання таких "чарівних" ручок - не поодинокий випадок.

Відомий юрист і блогер Михайло Шнайдер повідомив про таке ж порушення. Він розмістив фотодоказ українки, яка задля цікавості під час голосування черкнула ручкою, яку їй запропонували на виборчій дільниці, в себе на чистому листку. Через пару годин її розчекр просто зник.

"А легенда про ручки з з чорнилом, що зникає, виявилася зовсім і не легендою", - підписав свій пост Шнайдер.



А тим часом у ЦВК розповіли про те, які курйозні випадки були на виборах в Україні 2019.
Так, на одній із виборчих дільниць двоє спостерігачів побилися за право зафіксувати порушення законодавства. На іншій член комісії загубив ключі від сейфа з бюллютенями і його довелося відкривати болгаркою.А в Сумській області виборець намагався винести з дільниці бюлетень в роті. Члени комісії це побачили, і прямо з рота витягли документ.
Нагадаємо, під час президентських виборів 31 березня спостерігачі Комітету виборців України зафіксували низку фактів "протестного голосування". Виборці показово псували бюлетені, розривали їх та розписували різними фразами.
Як повідомляв портал Знай.ua , незважаючи на те, що мільйони українців на даний час перебувають за межами нашої країни, близько 55 тисяч громадян України за кордоном скористалися своїм правом вплинути на майбутнє своєї Батьківщини.

Також портал Знай.ua писав, що результати виборів 2019 станом на 14:37 показують перевагу Володимира Зеленського в першому турі.