На виборчій дільниці двоє спостерігачів побилися за право зафіксувати порушення законодавства. Про це заявив заступник голови Центральної виборчої комісії (ЦВК) Євген Радченко.

"Не обійшлося і без курйозів – був зафіксований випадок, коли двоє спостерігачів від громадських організацій побилися. Причина конфлікту полягала в тому, що кожен з них намагався відвоювати право зафіксувати порушення виборчого законодавства", – розповів Радченко.

вибори в Україні
вибори в Україні

Був і інший кумедний випадок - член комісії загубив ключі від сейфа з бюллютенями і його довелося відкривати болгаркою.

"У Сумській області виборець намагався винести з дільниці бюлетень, він його намагався винести в роті. Члени комісії це побачили, і прямо з рота витягли. Пояснити свої дії він не зміг", – розповів Радченко.

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

вибори в Україні
вибори в Україні

Радченко також заявив про випадки, коли виборчі дільниці не відкривалися у потрібний час. За його словами, багато дільниць не змогли прийняти виборців о 08:00 з кількох причин: на восьми дільницях члени комісії вирішили поставити штамп "вибув" поруч з прізвищами кандидатів, які зняли свої кандидатури після призначеної дати.

"Тому ЦВК була змушена втрутитися і замінити зіпсовані бюлетені, що викликало певну затримку у відкритті ділянок. Останній із них відкрився о 11:40", – сказав Радченко.

Вибори в Україні
Вибори в Україні

Інша причина здається не менш дивною. Так, деякі ділянки відкрились із запізненням через переведення годинників.

Нагадаємо, кандидат у президенти України Володимир Зеленський у своєму виборчому штабі відсвяткував перший день виборів. Він розповів про свої емоції після публікації даних екзит-полів і зіграв у пінг-понг з журналістом.

Раніше Знай.uа повідомляв, штаб Зеленського викликав поліцію на ділянку в Миколаєві за грубе порушення виборчого законодавства.

Також Знай.uа писав, кандидат у президенти і лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила, що відмовляється визнавати результати екзит-полів, за даними яких вона не проходить у другий тур президентських виборів