У неділю, 7 квітня православние християни відзначають одне з найважливіших свят - Благовіщення Пресвятої Богородиці. На честь торжетва віруючим дозволяється зробити послаблення у пості і приготувати рибу.

Благовіщення Пресвятої Богородиці описано в Євангелії. Бог послав Архангела Гавриїла до Діві Марії з благою звісткою: їй належить зачати від Духа Святого і народити сина Бога.

Благовіщення

З давніх часів Благовіщення було пов'язано з багатьма заборонами. Так, головним табу є заборона на будь-яку фізичну працю. Вважається, що Благовіщення настільки важливе свято, що навіть чорти в пеклі дають грішникам перепочити. За легендою, будь-яку справу розпочату у це свято, чекає неминучі провал.

Благовіщення

Популярні новини зараз
Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей
Показати ще

Працювати на землі було заборонено ще до Благовіщення. Існує багато старовинних приказок, присвячених цьому табу ("Від Введення (4 грудня) до Благовіщення порати землю - гріх"). Давні українці вважали, що поля повинні відпочити і набратися сил перед новим посівним сезоном ("все, що посіють до Благовіщення, погано ростиме"). Крім того, у цей день забороняється обрізати дерева, адже наші предки вважали, що це свято Бог використовує, щоб благословити землю і все, що на ній росте: "Господь вкладає голову в землю, щоб її розігріти, i від того будиться всяка живина, що спала у землі".

Ряст

Дівчата на Благовіщення намагалися дізнатися, коли ж вони вийдуть заміж. Якщо по дорозі до криниці попалися первоцвіти - значить, скоро в дім завітають свати. Якщо ж дівчина знайшла проліски - рік буде щасливим. Такий пролісок потрібно було покласти в воду і вмитися, щоб "краса не зів'яла".

Проліски

Усі домашні справи належало закінчити до святкової літургії в церкви. У храм йшли сім'ями, одягнувшись у найкращий одяг.

Нагадаємо, українцям розповіли, якою буде погода на Великдень 2019.

Раніше Знай.uа повідомляв, українцям назвали вихідні дні у квітні.

Також Знай.uа писав, складено повне меню на кожен день і головні заборони Великого посту 2019.