Українці все активніше змінюють свої пенсії на інший вид. Фахівці розповіли, як отримати більші соцвиплати та як обрати більш вигідні.

Про це розповіли у Пенсійному фонді України.

Питання переходу може виникати в згідно з тим, що виплати призначаються громадянам країни за віком, по інвалідності або за нагоди втрати годувальника, і вибір іншого варіанту може бути більш кращий для українців.

пенміонер

"Згідно ст. 10 Закону України № 1058-IV від 09.07.2003 "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", особі, яка має право на різні види пенсій (за віком, по інвалідності, за нагоди втрати годувальника), призначається один із цих видів пенсії за його вибору. При цьому власним бажанням можна змінити вид пенсії. Для того, щоб з'ясувати доцільність переходу з одного виду пенсії на інший, потрібно звернутися в управління Пенсійного фонду України, що виплачує пенсію" - йдеться в повідомленні відомства.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати
Показати ще

пенсія

Після подання заяви та необхідних документів, українцям з того ж дня нарахують нову суму виплат.

Нарахування нової пенсії буде здійснено також, виходячи зі стажу громадян, доходів і т.ін.

Таким чином, при зміні виду пенсії за бажанням громадянина можуть врахувати зарплату за періоди страхового стажу, що зазначено в чинному законодавстві.

гроші

"Якщо особа після призначення пенсії по інвалідності продовжувала працювати і придбав не менше 24 місяців страхового стажу після призначення (перерахунку) пенсії незалежно від перерв у роботі, при переведенні вперше з пенсії за інвалідності на пенсію за віком застосовується показник середньої заробітної плати за три попередніх роки", — уточнили представники Пенсійного фонду.

Варто додати також, що уряд розглядає можливість запровадження 13-ї пенсії, аби допомогти людям зі значним страховим стажем.

українці

Також в уряді наголосили, що пенсії військовослужбовців та представників силових органів зростуть удвічі внаслідок поетапного підвищення пенсійних виплат.

Нагадаємо, після рішення про ПриватБанк заговорили про економічну кризу.

Як повідомляв раніше портал Знай.ua, українцям можуть повернути переплачені полдатки. Кому пощастить отримати кошти та як це зробити.

Також портал Знай.ua писав, що пенсіонер помер на виборчій дільниці.