Великдень приходить і приносить з собою красу та мир. Щоб показати, що вічні цінності залишаються вічними, що традиції - це святе, і що навіть війна не зможе відняти у людей свято, українські військові розписали танк в стилі писанки.

Відповідне відео розмістив на YouTube військовослужбовець Гліб Бабич.

"Такої писанки ви ще точно не бачили! 10-я гірничо-штурмова бригада приготувала вам подарунок на Великдень", - написав Бабич.

На відео показаний процес створення танка-писанки, а також привітання українських воїнів зі святом Воскресіння Христового.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Крім того, ми писали, що гору Томнатик у Чернівецькій області відтепер прикрашає величезна писанка. Вона розташована на висоті 1565,3 метрів.

Про це йдеться в сюжеті "5 каналу". Орнаментом розмалювали писанки радіолокаційний купол, розташований на колишній військовій базі. Тут організували величезний арт-майданчик.

Організатори заходу розповіли, що створювати гігантську писанку довелося в цих екстремальних умовах. На готову роботу з'їхалися подивитися сотні українців.

На вершині гори облаштували сцену, а гостей арт-майданчика пригощали справжньою гуцульською кухнею.

На проект і на організацію фестивалю витратили 100 тисяч гривень. Організатори зазначили, що це тільки перша писанка на горі, а згодом тут з'явиться ще п'ять. Решта будуть розписувати протягом наступних чотирьох років. Вже незабаром оголосять конкурс на дизайн одній з писанок, а організатори сподіваються, що на ній з'явиться справжній гуцульський орнамент.

Нагадаємо, яку погоду обіцяють синоптики на Великдень 2019.

Як повідомляв портал "Знай.uа" ці важливі звичаї Великодня ви точно не знали.

"Знай.uа" писав, як правильно спекти паски і скласти великодній кошик.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.uа" повідомляв, в Канаді з'явиться монета незвичайної форми. Вона буде виконаная у вигляді писанки.