Сто сімнадцять підземних смітників для побутових відходів було встановлено в Києві з 2017 і 2018 роки, розповіли в Департаменті житлово-комунальної інфраструктури Київської міської державної адміністрації. Всього на це були витрачені колосальні гроші. Журналісти порахували, у скільки обійшлося владі столиці забезпечення належного санітарно-технічного стану, естетики та екологічної безпеки території.

2017 році встановлено 65 підземних контейнерів на загальну суму 10 930, 96 тис. грн. А КП “Київжитлоспецексплуатація” в 2017 році придбало 150 підземних контейнерів на загальну суму 22 491 0 тис. грн. З них в 2018 році встановлено 52 контейнера. Витрати на розробку та погодження проектної документації встановлених контейнерів становили 640, 2 тис. грн, а витрати на їх установку склали 2114, 2 тис. грн.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", заступник мера Києва став героєм численних "фотожаб" в Facebook.

Також ми писали, що пперед Київською міською радою стоїть по три сміттєві баки біля кожного з трьох ліхтарних стовпів, навпроти будівлі.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Про це в Facebook в коментарі до відповідного фото написав екс-головний редактор порталу "Лайфхакер" Слава Баранський.

"Навіщо перед київською мерією скрізь стоїть по три смітники? Ця інсталяція повторюється три рази. Три по три", - написав Баранський.

Публікація активно обговорюється користувачами соцмережі. Багато почали пропонувати свої жартівливі версії з поясненням побаченого.

" Поділ сміття?", "Курилки!", "Може не змогли вибрати підрядника і взяли всіх?", "Усе за правилами. Проводиться тендер", "Це виставка. Всі види урн","Люди сміттям голосують за саму", красиву", "A/B/C тестування", "Урна для смітника на фото одна - в центрі. По боках - це сміття. Он у них навіть "ніжки" є. Охороняють царицю смітників!", - сміються над фото користувачі Facebook.

Як повідомляв портал "Знай.uа" після нападу на табір ромів у Львові, один потерпілий залишається в лікарні у стані середньої тяжкості. Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий. Крім того, Садовий зазначив, що постраждали в результаті нападу жінці з дитиною зашили рани і відпустили.