Для всіх школярів літні канікули – це найбільша радість, адже відпочивати можна буде цілих три місяці. Все це час можна буде витратити на розваги, захоплення, або просто відпочинок – кожен має повну свободу вибору.

Давайте ж розберемося чи змінилося щось в цьому році і коли саме розпочнуться літні канікули 2019.

Коли почнуться літні канікули 2019

Традиційно вони почнуться після того, як пролунають останні дзвоники. Зазвичай такі заходи призначають на останню п'ятницю травня, але в 2019 літні канікули вирішили зробити довшим на цілий тиждень. Таким чином вони почнуться:

  • Для першокласників – з 20-21 травня.
  • Учнів 2-8 класів – 23-24 травня.
  • Старшокласників – 24 травня.

Зазначимо, що Міністерство освіти ніяк не може вплинути на дату завершення навчання, у цьому випадку остаточне рішення залишається за керівництвом школи. У Міністерства є можливість лише призначати дату початку навчального року та закінчення канікул. І тут є лише один пункт, якому мають слідувати працівники освіти – канікули повинні бути довше 30 днів у році.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, що зазвичай канікули восени і навесні традиційно тривають один тиждень, взимку ж в честь великої кількості свят школярі можуть відпочивати цілих два тижні. Але дати і точна тривалість канікул залежить від багатьох факторів: карантини, погодні умови та інші фактори, які можуть перешкодити навчанню в школі.

Також, обов'язково потрібно дотримуватися таких правил: літні канікули починаються не пізніше 31 травня. А новий навчальний рік повинен починатися в перший робочий день вересня. До речі, в 2019 році навчальний рік має розпочатися 2 вересня.