Літні канікули 2019 почнуться для українських школярів традиційно після того, як відлунають останні дзвінки.

Про це повідомляють ЗМІ.

Наразі вже відомо, що для учнів 2-8 класів це відбудеться 23-24 травня, проте для старшокласників офіційний відпочинок стартуватиме з 24 травня.

При цьому відзначається, що зазвичай заходи щодо заключного шкільного дня календарного навчального року організовується до останньої п'ятниці травня. Проте у 2019 році вже прийнято рішення не затягати до 31 числа, а влаштувати свято на тиждень-півтора раніше.

школа
школа

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Більше того у навчальних закладів є право самостійно вирішувати, коли розпочинати канікули для учнів. У Міносвіти є право лише встановлювати дату початку навчання. Проте у відомстві відзначають, що головне, щоб канікули протягом навчального року становили не менше 30 днів.

Однак вже традиційно склалось, що восени і навесні тривають по одному тижні відповідно. Взимку можна ж відпочити два тижні. На розклад впливають такі фактори, як особливості умов для навчання, карантини, погодні складнощі та інші нюанси.

Вже відомо, що коли офіційно розпочнеться новий навчальний рік. Зазвичай він розпочинається у перший робочий день осені, який у 2019 році припадає на 2 вересня.

школа
школа

Нагадаємо, талановиту маленьку українку з Житомира Маргариту Костеньову визнано наймолодшим композитором України. Маргариті всього 8 років, а вона вже встигла написати 19 авторських композицій. Її творчість визнана національним досягнення, а ім'я маленької бандуристки занесено до Національного реєстру рекордів України.

Як повідомляв "Знай.ua", незабаром в Україні розпочнеться сезон шкільних випускних, і варто зазначити, що майбутні студенти не втрачають часу дарма, а стежать за актуальними подіями і роблять спроби повторити гучні вчинки найсильніших світу цього.

Також "Знай.ua" писав, що у 2019 році в Україні встановлено додаткові дні відпочинку. Країна відпочиває 5 днів поспіль. Ми розкажемо вам, які числа офіційно вихідні. Читайте також про те, коли будуть робочі дні та чи доведеться українцям відпрацьовувати? У цій статті представлений графік вихідних. І всі подробиці про травневі свята.

Зеленський повинен виправдати очікування людей - посадити у в'язницю корупціонерів. Пальчевський