Талановиту маленьку українку з Житомира Маргариту Костеньову визнано наймолодшим композитором України.

Маргариті всього 8 років, а вона вже встигла написати 19 авторських композицій. Її творчість визнана національним досягнення, а ім'я маленької бандуристки занесено до Національного реєстру рекордів України. Про це повідомила керівник відомства Лана Вєтрова на своїй сторінці в Facebook.

Лана Вєтрова повідомила, що офіційне нагородження та оголошення переможця в номінації "Діти" відбудеться 6 травня 2019 року, але вже відомо, що Маргариту Костеньову, ученицю Житомирської музичної школи імені Святослава Ріхтера визнано наймолодшим композитором України.

"6 травня 2019 р. у Житомирі Національний Реєстр Рекордів оголосить новий рекорд України в категорії "Діти". Національним досягненням визнана творчість 8-річної школярки, учениці Житомирської музичної школи імені Святослава Ріхтера Маргарити Костеньової, наймолодшої авторки інструментальних творів", – написала Вєтрова.

Популярні новини зараз
Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

За її словами, у творчому доробку дівчинки вже є 19 власних музичних композицій, які принесли звання лауреата і переможця Всеукраїнських та Міжнародних художніх конкурсів. Також Костенева брала участь у телепроекті "Крутіше всіх" на телеканалі "Інтер".

"Крім цього, Маргарита закохана в дивовижний інструмент – бандуру. І вже в такому юному віці маленька бандуристка популяризує українське мистецтво власними творами", – уточнила керівник реєстру рекордів.

Вона також розповіла, що нагородження відбудеться 6 травня о 17:00 на гала-концерті обдарованих дітей, талановитий стипендіатів Житомирського міського голови в приміщенні місцевого академічного музично-драматичного театру імені Івана Кочерги за адресою: пл. Соборна, 6.

Нагадаємо, юна українка виграла чотири золота на чемпіонаті Європи з настільного тенісу.

Як повідомляв портал Знай.ua, юний українець винайшов помічника для незрячих людей.

Також Знай.ua писав, юна українка Снігур здобула чергову перемогу після тріумфу в Японії.