Трійця (Свята П'ятидесятниця, Зелені свята) завершує пасхальний цикл через п'ятдесят днів після Пасхи. Це свято - одне з 12 найважливіших у християн, пише Obozrevatel. У цьому році Свята Трійця випадає на неділю, 16 червня, внаслідок чого у понеділок, 17 червня, українці будуть відпочивати.

Історія свята

День Святої Трійці – свято, який прославляє триєдність Бога Всевишнього. В Євангелії говориться, що в цей день на апостолів у вигляді вогняних язиків зійшов Святий Дух, після чого всі вони заговорили на різних мовах для того, щоб змогли після цього йти між народами і проповідувати християнство. Крім цього, апостоли відтепер могли зцілювати і передбачати.

Також зазначається, що полум'я, у вигляді якого на апостолів зійшов Святий Дух, символізує очищення від гріхів і наповнення світлом віри. Як правило, Трійця припадає на неділю і її святкують на протязі трьох днів. В цей день в храмах проходить одна з найкрасивіших служб в році.

З якої причини на Трійцю будинок прийнято прикрашати зеленню

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Пояснень традиції прикрашати будинок зеленню на Трійцю існує чимало. Одні запевняють, що це необхідно, щоб відлякати від дому злих духів. Інші переконані, що зелень на це свято є символом безсмертя життя, а також свідчать про те, що літо змінило собою весну.

Поряд з цим існує думка, що традиція прикрашати будинок зеленню на Трійцю прийшла від старозавітної Церкви, коли в оселі і синагозі містилася зелень в П'ятидесятницю. Вона служила як пам'ять того, як при Синайській горі все потопало в зелені в той день, коли Мойсей отримував скрижалі закону. Сіонська світлиця, де на апостолів зійшов Святий Дух, у той час, як свідчить звичай, також була усипана квітами і зеленню.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що з причини свят в українців в травні буде багато скорочених і вихідних днів. Ми розповіли, які свята чекають жителів країни і в які дні можна буде відпочити від роботи.

Як повідомляв портал "Знай.uа": Вадим Рабинович заявив, що незважаючи на заборони, нащадки переможців і далі будуть відзначати День перемоги.

Також "Знай.uа" писав, що напередодні святкування Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні ми зібрали найкращі листівки і поздоровлення з великим святом.