У неділю, 12 травня, в Україні відзначається День матері. У цей світлий день прийнято відвідувати усіх мам, вітати їх і дарувати подарунки.

День матері як офіційне свято з'явився завдяки американці Анні Джервіс. У 1908 році вона запропонувала створити торжество на честь своєї матері, яка рано пішла з життя. Зусиллями дівчини вже у 1910 році почали вшановувати матерів у США.

В Україні День матері відзначають з 1999 року у другу неділю травня. У нашій країні мам глибоко шанували і вважали берегинями домашнього вогнища, тому, насправді, українці почали святкувати День матері набагато раніше.

У часи Київської Русі і козаків відзначався місяць Діви Марії, коли було прийнято дякувати мамам за повагу і любов, безсонні ночі і нерви.

Популярні новини зараз
Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом "Рішення вже прийнято": українців попередили про зростання тарифів Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

День матері – це свято на честь матері, материнства, зв'язку матері з дитиною і впливу матерів на суспільство. Мама – головна людина в житті кожного. Той, хто дав життя і віддав вам і вашим сестрам або братам всі свої сили, передав знання і досвід.

У цей день, у першу чергу, прийнято провідувати матерів і дарувати їм свою увагу. Українці прагнуть приїхати в гості до батьків, навіть якщо живуть далеко, і привітати їх. Не забудьте у цей день нагадати мамі, які ви вдячні за її любов і підтримку.

Краще за все зібратися сім'єю за великим святковим столом і згадати цікаві моменти з дитинства. Сини, крім теплих слів, часто приносять мамам великі букети квітів, щоб нагадати про їхню красу. Крім того, можна подарувати мамі улюблені цукерки, прогулянку по магазинах, похід в кафе або інший потрібний подарунок. Головне - увага.

Нагадаємо, ми зібрали найкрасивіші листівки з днем матері і зворушливі привітання. Вибирайте і відправляйте їх у цей особливий день.

Раніше Знай.uа повідомляв, 5 дивовижних племен, які дотримуються матріархального устрою.

Також Знай.ua писав, в Україні планують офіційно ввести День батька. Відповідний указ ще має підписати президент, проте його вже підтримав уряд.