У неділю, 12 травня, в Україні відзначається День матері. У цей світлий день прийнято відвідувати усіх мам, вітати їх і дарувати подарунки.

Відзначати міжнародний свято День матері почали у 1910 році стараннями американки Анни Джарвіс. Вона хотіла присвятити свято своїй раптово померлій мамі.

В Україні торжество вперше з'явилося завдяки діаспорі в Канаді в 1928 році. Ще у 30-х роках у Львові створювалися різні концерти та заходи для мам, але, на жаль, радянська влада заборонила свято. Лише в 1999 році указом президента України День матері офіційно почали святкувати у другу неділю травня.

Головна заборона цього світлого свята - це залишати без уваги наших мам. Серед українців прийнято обов'язково провідати батьків у День матері, навіть якщо вони живуть далеко. Якщо ж приїхати не вдається, варто хоча б зателефонувати мамі і сказати кілька теплих слів.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

У це свято прийнято збиратися всією сім'єю за великим столом. Приходити до мами з порожніми руками вважається поганим тоном - сини дарують мамам великі букети квітів, а доньки - подарунки. Стандартним подарунками вважаються сувеніри, листівки та необхідні у господарстві речі. Крім того, без уваги не варто залишати вагітних жінок.

У День матері загляньте до своїх батьків і подякуйте їм за всю увагу і любов, яку вони вам подарували. Виховуючи вас мама багато ночей недоспала і витратила багато нервів.

Що стосується інших країн, то традиції там куди більш довгі і цікаві. У США та Австралії у цей день прийнято вставляти в одяг гвоздику, причому білі вони тільки у тих, чиєї матері вже немає в живих. У Мексиці в цей день спеціально влаштовують особливу католицьку месу на честь Божої Матері.

Нагадаємо, ми зібрали найкрасивіші листівки з днем матері і зворушливі привітання. Вибирайте і відправляйте їх у цей особливий день.

Раніше Знай.uа повідомляв, 5 дивовижних племен, які дотримуються матріархального устрою.

Також Знай.ua писав, в Україні планують офіційно ввести День батька. Відповідний указ ще має підписати президент, проте його вже підтримав уряд.